Sti

Musikkonkurrence opfordrer de unge til at lade deres stemmer lyde i kampen mod fattigdom.

Ingen giver så meget hjælp til udviklingslandene som EU – i 2008 var det 60 % af verdens samlede bistand. Alligevel levede over en milliard mennesker stadig i fattigdom så sent som i 2005.

EU's indsats skal hjælpe FN med at nå de såkaldte millenniumudviklingsmål Englishespañolfrançais. Et af disse mål er at afskaffe ekstrem fattigdom (når man har under 1,25 amerikanske dollar (ca. 6,5 kroner) at leve for om dagen). Andre mål er at give alle adgang til grundskoleuddannelse og mindske børnedødeligheden.

Med sin kampagne "I fight poverty българскиčeštinaελληνικάEnglishfrançaislietuvių kalbapolskiRomâna vil EU inddrage de unge i indsatsen for at hjælpe mennesker i nød. På kampagnens websted opfordres de unge til at engagere sig – f.eks. ved gennem europæisk volontørtjeneste DeutschEnglishfrançais at finde en ngo, de kan hjælpe. Webstedet informerer også om EU's udviklingspolitik og projekter for bl.a. fødevaresikkerhed og konfliktforebyggelse.

Unge og lovende komponister og bands kan også deltage i en musikkonkurrence българскиčeštinaελληνικάEnglishfrançaislietuvių kalbapolskiRomâna. Hvis du er mellem 15 og 30 år, kan du indsende en sang om at bekæmpe fattigdom. Alle kan gå ind på webstedet og stemme på deres favorit. Vinderen får lov til at indspille sangen i et professionelt lydstudie i Stockholm og optræde under dette års "europæiske udviklingsdage Englishfrançais".

Udviklingsdagene er en årlig begivenhed, som skal styrke den globale indsats mod fattigdom. Rundt regnet 4 000 deltagere fra 125 lande vil drøfte aktuelle spørgsmål og initiativer. Alle deltagere kan være med til at tilrettelægge foredrag, arrangementer, netværksarbejde og udstillinger og får dermed rig lejlighed til at udveksle idéer og knytte kontakter.

Senere i år uddeles ungdomsprisen inden for udvikling. Den belønner den bedste video eller plakat om menneskelig udvikling i Afrika.

Mere om EU's indsats mod fattigdom Englishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links