Навигационна пътека

Музикален конкурс приканва младите хора да надигнат глас срещу бедността

Никоя страна или организация не предоставя повече помощ за развиващите се страни отколкото ЕС - 60% от общата помощ през 2008 г. Въпреки това по данни от 2005 г. над един милиард души по света все още живеят в условия на бедност.

Усилията на ЕС са в съответствие с приетите от ООН цели на хилядолетието за развитие Englishespañolfrançais , една от които е изкореняването на крайната бедност. За живеещи в крайна бедност се смятат хората, които разполагат с по-малко от 1,25 долара на ден. Други цели са осигуряването на начално образование за всички и намаляването на детската смъртност.

Схемата на ЕС „Боря се с бедността!“ има за цел младежите да се включат в борбата срещу страданието. Сайтът на кампанията призовава младите хора да се ангажират, например като намерят с помощта на Европейската доброволческа служба DeutschEnglishfrançais неправителствена организация, която има нужда от помощ. На него те могат да намерят и обяснения за политиката за развитие на ЕС и за проекти, свързани със сигурността на прехраната или предотвратяването на конфликти.

Обещаващи млади композитори или групи могат да опитат своя късмет в конкурса „Музика срещу бедността“. Млади хора на възраст от 15 до 30 години, могат да се включат с песен за борбата с бедността, а всеки посетител на сайта може да гласува онлайн за предпочитаната от него песен. Победителят ще може да запише своята песен в професионално студио и да я изпълни в Стокхолм по време на „Европейските дни на развитието 2009 Englishfrançais “.

Годишната проява се стреми да изгради световна коалиция за борба с бедността. На нея около 4000 души от 125 страни ще обсъдят актуалните проблеми и инициативи. Всички участници могат да предлагат оратори и да организират прояви, срещи на мрежи и изложби, което създава множество възможности за обмен на идеи и формиране на партньорства.

По-късно през годината младежката награда за развитие също ще бъде присъдена за най-добрия видеоклип или плакат на тема „Човешкото развитие в Африка“.

Повече за действията на ЕС за борба с бедността Englishfrançais

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки