Sti

Kvindelig arbejder på tekstilfabrik ©Reporters

EU-undersøgelse – vi er bekymrede for vores job.

Hver tredje europæer er "meget bekymret" for at miste sit arbejde. Og endnu flere er bange for, at deres ægtefælle eller børn kommer til at stå uden job i de kommende måneder.

Resultaterne, der stammer fra en EU-undersøgelse English (en) français (fr) i juni, er ikke overraskende. EU kæmper i øjeblikket med den dybeste recession siden anden verdenskrig – i år ventes økonomien at skrumpe med 4 %. Penge- og finanspolitiske initiativer ventes at give resultater i 2010, men inden da vil der være forsvundet 8,5 millioner stillinger.

"Det er forståeligt, at Europas borgere er bekymrede over den måde, krisen påvirker deres job og familier på", siger EU's kommissær for beskæftigelse, Vladimír Špidla, og tilføjer: "Derfor har EU, siden krisen begyndte, arbejdet på at begrænse dens konsekvenser for beskæftigelsen."

Vladimír Špidla påpeger i den forbindelse, at EU har foreslået at indføre en mikrokreditordning – små lån til personer, der vil starte egen virksomhed eller udvide deres nuværende.

Kommissionen vil også frigøre midler øjeblikkeligt til at støtte jobtræning og en fond, der hjælper arbejdstagere med at tilpasse sig ændringerne i den internationale handel.

Syv ud af ti borgere, der deltog i undersøgelsen, mener helt klart, at EU's tiltag vil give positive resultater. En tredjedel mener, at EU bør give mere i støtte til at skabe nye arbejdspladser.

Mindst 4 millioner mennesker har mistet deres job i det seneste år, og arbejdsløsheden stiger hurtigst blandt de unge. Ifølge EU's statistiske kontor var arbejdsløsheden blandt de unge under 25 DeutschEnglishfrançais helt oppe på 18 % i årets tre første måneder – mere end dobbelt så meget som for den samlede arbejdsstyrke (8,3 %).

For at sluse unge ind på arbejdsmarkedet ønsker Kommissionen at få tilsagn fra virksomheder i hele EU om at ansætte 5 millioner ekstra lærlinge eller praktikanter.

Hvad gør EU for at tackle recessionen?

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links