Navigációs útvonal

Az EU számos intézkedés révén Európa-szerte hatékonyan javítja a nők helyzetét.

A nők Unió-szerte átlagosan 17,4%-kal kevesebbet keresnek a férfiaknál – ez derül ki azokból az új uniós statisztikai adatokból, melyeket az Európai Bizottság a férfiak és nők közötti bérkülönbségek megszüntetéséért indított kampány keretében a közelmúltban közzétett.

A nők és férfiak egyenlőségének témájában kiadott bizottsági jelentés szerint az egyenlőtlenségek oka a hagyományokban, a rögzült sztereotípiákban, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésével kapcsolatos nehézségekben keresendő. Európában egyre inkább növekszik a női munkaerő aránya, és napjainkban az egyetemet végzett diplomások 59%-a is a nők közül kerül ki. Ennek ellenére a férfiakhoz képest kevesebb nő tölt be felelősségteljes pozíciót a munkahelyeken, és többségük kevésbé jól fizető szakmákban helyezkedik el.

A jelentés megállapítja, hogy a gazdasági visszaesés nagy valószínűséggel súlyosabban érinti majd a nőket, mint a férfiakat, mert a nők kisebb arányban rendelkeznek biztos foglalkoztatást jelentő állással.

A bérkülönbségek megszüntetéséért indított kampány során a Bizottság a nők bérhátrányára kívánja felhívni az emberek figyelmét, és arra törekszik, hogy megoldási javaslatokat kínáljon a problémára. A március 3-án – a nemzetközi nőnap előtti héten – indított kampány augusztusig tart. A tájékoztatás célját a kampány ismertetésére létrehozott webhely mellett poszterek, hirdetések, valamint a munkaadók és szakszervezetek részére összeállított információs csomagok szolgálják majd.

A lakosság elöregedésével párhuzamosan az Európai Uniónak egyre több női munkavállalóra van szüksége, különösen az informatika terén. Az európai informatikai ágazat jelentős munkaerőhiánnyal küzd: becslések szerint jövőre a képzett mérnökök száma mintegy 300 000-rel marad majd el a szükségestől. A számítógépes szakemberek között a nők aránya jelenleg még a 20%-ot sem éri el.

Idén márciusban öt vezető informatikai nagyvállalat – az Alcatel-Lucent, az IMEC, az Orange-France, a Microsoft és a Motorola – megállapodást írt alá azzal a céllal, hogy növeljék a műszaki pálya vonzerejét a női munkavállalók körében. A megállapodást ez Európai Unió hozta tető alá annak a bizottsági kezdeményezésnek English a keretében, mely az IKT-ágazatban dolgozó női informatikusok arányának növelését célozza. Viviane Reding információs társadalmi és médiaügyi biztos azt szorgalmazza, hogy minél több cég kövesse az öt említett vállalat példáját.

A közelgő nemzetközi nőnap alkalmából az EU gyermekrajzversenyt Englishfrançais hirdetett meg a nemek közötti egyenlőség témájában. A győztesek pénzjutalomban részesülnek, alkotásaikat pedig a szervezők kiadvány formájában közzéteszik, melyet a helyi iskolákhoz is eljuttatnak majd.

A júniusban esedékes európai parlamenti választásokra való tekintettel Margot Wallström kommunikációs biztos online vitafórumot English indított a „Nők és a politika” témájában.

További információk a nemek közötti esélyegyenlőségről

További információk a nők helyzetének javításáért vilgászerte végzett munkáról Englishfrançais .

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek