Navigacijska pot

Ali poznate svoje socialne pravice v EU? - 19/02/2009

Cirkuški artist pred izstrelitvijo iz topa © EC

EU bo s cirkuško kampanjo ozaveščala o svojih socialnih politikah v letu 2009.

Različne politike EU na področju zaposlovanja, socialnih pravic in enakih možnosti so namenjene delavcem in iskalcem zaposlitve po vsej Evropi.

Če želite živeti in delati v drugi evropski državi, boste našli napotke na zaposlitvenem portalu EURES. Vsako leto evropski socialni sklad finančno pomaga 9 milijonom ljudi, da izpopolnijo svoje sposobnosti in izboljšajo poklicne možnosti. Druge politike so namenjene zmanjševanju števila nesreč na delovnem mestu, zmanjševanju revščine, vzdrževanju sistemov pokojninskega zavarovanja in spodbujanju enakih možnosti. EU si skupaj z nacionalnimi vladami prizadeva omejiti vpliv trenutne gospodarske recesije na socialne pravice in trg dela.

Pred kratkim je začela kampanjo za ozaveščanje o teh zelo praktičnih politikah. Vrsta zanimivih in provokativnih plakatov s cirkuškimi prizori ponazarja devet različnih področij delovanja EU. Motiv cirkusa bodo uporabili tudi v risankah in na prireditvah po vsej Evropi v letu 2009. Po uspešnih nastopih na Cipru in Malti bo „cirkuška kampanja“ EU obiskala naslednja mesta:

Bratislava - marec 2009

Marseille - marec 2009

Praga - marec 2009

Wrexham - april 2009

Solun - maj 2009

Lizbona - maj 2009

Pariz - maj 2009

Partnerji, ki sodelujejo v kampanji, se bodo lahko srečali pod cirkuškim šotorom ob priložnostih, kot so zaposlitveni sejmi, odprtje novega univerzitetnega oddelka in praznovanje ob dnevu Evrope. Plakatno oglaševanje na avtobusih v Sloveniji bo potekalo vse leto.

Kaj lahko socialna Evropa stori za vas - informativni pregled

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave