Kruimelpad

Weet u wat sociaal Europa voor u kan doen? - 19/02/2009

Circusartiest in kanon, klaar om weggeschoten te worden © EC

Met een campagne in het teken van het circus brengt de EU in 2009 haar sociaal beleid onder de aandacht.

Wie werkt of op zoek is naar een baan profiteert dagelijks van de voordelen van het EU-beleid. Of het nu gaat om werk, sociale zaken of gelijke kansen.

Zo is er bijvoorbeeld de Europese vacaturebank EURES voor wie in een ander EU-land wil gaan wonen en werken. En het Europees Sociaal Fonds betaalt ieder jaar mee aan de opleidingen van negen miljoen mensen die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten. Verder zijn er maatregelen om het aantal arbeidsongevallen te verminderen, armoede te bestrijden, de pensioenstelsels betaalbaar te houden en gelijke kansen te stimuleren. En ten slotte werkt de EU samen met de nationale regeringen aan maatregelen om de impact van de huidige recessie op samenleving en arbeidsmarkt te verzachten.

Onlangs is de EU een campagne begonnen om iedereen bewust te maken van al die praktische beleidsmaatregelen. Daarbij worden opvallende en af en toe lichtelijk provocerende posters gebruikt met circustaferelen. Die staan symbool voor negen actieterreinen van de EU. Het circusmotief komt ook terug in een reeks tekenfilmpjes en in allerlei evenementen die overal in Europa zullen plaatsvinden. Na succesvolle optredens op Cyprus en Malta stopt de "EU-circuskaravaan" nog in:

Bratislava (maart 2009)

Marseille (maart 2009)

Praag (maart 2009)

Wrexham (april 2009)

Thessaloniki (mei 2009)

Lissabon (mei 2009)

Parijs (mei 2009)

In al die plaatsen worden circustenten opgezet en worden lokale partners betrokken bij bijvoorbeeld een banenbeurs, de opening van een nieuwe faculteit of de viering van de Europese feestdag. In Slovenië zijn de posters een jaar lang te zien op tal van bussen.

Factsheets - wat kunnen de sociale programma's van de EU voor u betekenen?

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links