Navigációs útvonal

Tudja Ön, mivel szolgálja érdekeit a szociális Európa? - 19/02/2009

Cirkuszi mutatványos várja, hogy kilőjék az ágyúból © EC

2009-ben az EU a cirkusz világa köré épített kampánnyal hívja fel az európai polgárok figyelmét szociálpolitikai vívmányaira.

A dolgozók és munkakeresők Európa-szerte nap mint nap élvezhetik azokat az előnyöket, amelyeket az Unió számtalan foglalkoztatási, esélyegyenlőségi és szociálpolitikai kezdeményezésével biztosít számukra.

Az EURES állásközvetítő portál például azoknak nyújt segítséget, akik egy másik uniós tagállamban szeretnének letelepedni és munkát vállalni. Az Európai Szociális Alap évente 9 millió személy számára nyújt támogatást továbbképzésre vagy az elhelyezkedési kilátások javítására. Más intézkedések a munkahelyi balesetek számának csökkentésére, a szegénység leküzdésére, a nyugdíjrendszer fenntarthatóságára és az egyenlő esélyek támogatására irányulnak. Ezenfelül az EU együttműködik a nemzeti kormányokkal, hogy enyhítse az egész világot sújtó recesszió társadalmi és munkaerő-piaci hatásait.

Az Unió nemrégiben kampányt indított, hogy tájékoztassa a lakosságot a fent felsorolt, gyakorlatias kezdeményezésekről. A figyelemfelkeltés egyik eszköze az a színes, szembeszökő és elgondolkodtató plakátsorozat, melynek tervezői a cirkusz világából merítettek ötleteket az uniós intézkedések kilenc különböző területének bemutatására. A cirkuszművészet ezenfelül megelevenedik a kampány animációs kisfilmjein, valamint az Európa-szerte zajló eseményeken is. Miután Cipruson és Máltán már sikert aratott, az EU „cirkuszkampánya” a közeljövőben az alábbi városokba látogat el:

Pozsony – március

Marseilles – március

Prága – március

Wrexham – április

Thessaloniki – május

Lisszabon – május

Párizs – május

A kampánynak köszönhetően a helyi munkaadók, munkakeresők és más érdeklődők állásbörzéken, az Európa-naphoz kapcsolódó rendezvényeken és hasonló helyi eseményeken találkozhatnak egymással a cirkuszsátrakban. A kampány keretében egy egyetemi tanszék nyitóünnepségére is sor kerül. Szlovéniában az év során az autóbuszokon is láthatók a cirkuszi motívumokra épülő promóciós képek.

Tájékoztató – Mit tehet Önért a szociális Európa?

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek