Navigointipolku

EU:n sosiaalipolitiikka tutummaksi - 19/02/2009

Sirkustaiteilija elävänä tykinkuulana © Euroopan komissio

Sirkusaiheinen kampanja kertoo, miten EU edistää työllisyyttä ja sosiaalista hyvinvointia.

Työntekijät ja työnhakijat kaikissa jäsenmaissa saavat päivittäin apua EU:n toimista työllisyys- ja sosiaalipolitiikan aloilla.

Joka päivä monet kansalaiset esimerkiksi etsivät EURES-portaalista tietoa mahdollisuuksista työskennellä toisessa EU-maassa. Vuosittain Euroopan sosiaalirahaston rahoituksella noin yhdeksän miljoonaa ihmistä saa täydennyskoulutusta, joka parantaa heidän mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla. EU tukee myös työtapaturmien ehkäisemistä ja on mukana varmistamassa eläkejärjestelmien kestävyyttä. Se toimii köyhyyden vähentämiseksi ja yhtäläisten mahdollisuuksien edistämiseksi. Lisäksi EU tekee jäsenmaiden viranomaisten kanssa yhteistyötä, jolla pyritään lievittämään nykyisen laman vaikutuksia yhteiskuntaan ja työmarkkinoihin.

EU käynnisti hiljattain tiedotuskampanjan sosiaalipoliittisesta toiminnastaan. Kampanjan humorististen julisteiden kuvitus liittyy sirkusmaailmaan. Sirkusaihetta hyödynnetään myös piirroselokuvissa ja eri puolilla EU:ta vuonna 2009 järjestettävissä tapahtumissa. Sirkuskampanja on jo järjestetty Kyproksessa ja Maltassa, ja kampanjan seuraavat kohteet ovat:

Bratislava maaliskuussa 2009

Marseilles maaliskuussa 2009

Praha maaliskuussa 2009

Wrexham huhtikuussa 2009

Thessaloniki toukokuussa 2009

Lissabon toukokuussa 2009

Pariisi toukokuussa 2009

Kampanjan yhteydessä järjestetään tapahtumia ja yhteistilaisuuksia esimerkiksi työmessuilla, avataan uusi yliopiston laitos sekä juhlitaan Eurooppa-päivää. Sloveniassa kampanjajulisteet ovat busseissa koko vuoden.

Mitä sosiaalinen Eurooppa voi tehdä hyväksesi – tiedotteet

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä