Διαδρομή πλοήγησης

Καλλιτέχνης τσίρκου έτοιμος να εκτοξευθεί από κανόνι © EC

Ενημερωτική εκστρατεία 2009 για τις κοινωνικές πολιτικές της ΕΕ

Οι εργαζόμενοι, αλλά και τα άτομα που αναζητούν εργασία στην Ευρώπη αντλούν κάθε κάθε μέρα πλείστα οφέλη από το ευρύ φάσμα κοινωνικών πολιτικών, πολιτικών απασχόλησης και ίσων ευκαιριών της ΕΕ.

Η πύλη EURES για την επαγγελματική κινητικότητα παρέχει, για παράδειγμα, οδηγίες στα άτομα που επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Χάρη στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, εννέα εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο αποκτούν νέες δεξιότητές βελτιώνοντας έτσι τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Άλλες πολιτικές συμβάλλουν στη μείωση των εργατικών ατυχημάτων, στην καταπολέμηση της φτώχειας, στη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων και στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους. Τέλος, η ΕΕ συνεργάζεται με τις εθνικές κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις κοινωνικές συνέπειες της σημερινής ύφεσης και τις επιπτώσεις της στην αγορά εργασίας.

Η ΕΕ ξεκίνησε πρόσφατα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για να κάνει γνωστές αυτές τις ιδιαίτερα ευεργετικές πολιτικές. Χρησιμοποιώντας εντυπωσιακές αφίσες που απεικονίζουν σκηνές από το τσίρκο, η ΕΕ επιδιώκει να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού σε εννέα διαφορετικούς τομείς δράσης. Το τσίρκο χρησιμοποιείται ως βασικό μοτίβο και σε μια σειρά κινούμενων σχεδίων καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το 2009 σε όλη την Ευρώπη. Μετά το πετυχημένο ξεκίνημα στην Κύπρο και τη Μάλτα, η «εκστρατεία-τσίρκο» της ΕΕ θα περιοδεύσει στις ακόλουθες πόλεις:

Μπρατισλάβα - Μάρτιος 2009

Μασσαλία - Μάρτιος 2009

Πράγα - Μάρτιος 2009

Ρέξαμ - Απρίλιος 2009

Θεσσαλονίκη - Μάιος 2009

Λισαβόνα - Μάιος 2009

Παρίσι - Μάιος 2009

Η εκστρατεία αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε τοπικούς εταίρους να συναντηθούν κάτω από τέντες τσίρκου σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις για την απασχόληση, εγκαίνια νέων πανεπιστημιακών τμημάτων και εορτασμοί για την Ημέρα της Ευρώπης. Στη Σλοβενία, αφίσες της εκστρατείας θα παραμείνουν αναρτημένες στα λεωφορεία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Ενημερωτικά δελτία: τι μπορούν να κάνουν για σας τα κοινωνικά προγράμματα της ΕΕ

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι