Sti

Ved du, hvad det sociale Europa kan gøre for dig? - 19/02/2009

Cirkusartist skydes ud af kanon © EF

Cirkuskampagne skal sætte spot på EU's socialpolitik i 2009.

Hver dag nyder arbejdstagere og jobsøgende i Europa godt af EU's omfattende regler på områderne beskæftigelse, socialpolitik og lige muligheder.

jobportalen Eures finder du f.eks. råd og vejledning om at bo og arbejde i et andet europæisk land. Hvert år giver Den Europæiske Socialfond ni millioner mennesker mulighed for at opgradere deres kvalifikationer og dermed forbedre deres jobudsigter. Andre politikker bidrager til at mindske antallet af arbejdsulykker, bekæmpe fattigdom, sikre bæredygtige pensionssystemer og fremme lige muligheder. Sidst, men ikke mindst, arbejder EU sammen med de nationale regeringer for at takle de sociale og arbejdsmarkedsmæssige virkninger ved den økonomiske afmatning.

EU har for nylig affyret startskuddet til en oplysningskampagne om disse meget konkrete politikker. I kampagnen indgår en række iøjnefaldende og udfordrende plakater med cirkusbilleder, der illustrerer ni forskellige områder, hvor EU gør en indsats. Cirkustemaet går igen i en række tegnefilm og arrangementer rundt om i Europa i 2009. Efter stor succes på Cypern og Malta tager EU's "cirkuskampagne" nu videre til følgende byer:

Bratislava - marts 2009

Marseilles - marts 2009

Prag - marts 2009

Wrexham - april 2009

Thessaloniki - maj 2009

Lissabon - maj 2009

Paris - maj 2009

Kampagnen samler lokale aktører i cirkustelte ved lokale arrangementer som f.eks. jobmesser, indvielse af et nyt fakultet eller festivitas i anledning af Europadagen. I Slovenien kan kampagneplakaterne ses på busser hele året igennem.

Faktablade - hvad EU's sociale programmer kan gøre for dig

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links