Навигационна пътека

Знаете ли какво може да направи за вас социална Европа? - 19/02/2009

Цирков артист на път да бъде изстрелян от оръдие © EC

„Циркова“ кампания ще повишава осведомеността за социалните политики на ЕС през 2009 г.

Работещите и търсещите работа в Европа ежедневно се възползват от широк кръг политики на ЕС - за заетост, за равни възможности и социални политики.

Например порталът за работни места EURES помага на хора, желаещи да живеят и работят в друга европейска страна. Всяка година със средства на Европейския социален фонд се плаща за повишаване на уменията и подобряване на перспективите за заетост на 9 млн. души. Други политики помагат за намаляване на инцидентите на работното място, борба с бедността, гарантиране на жизнеспособността на пенсионните системи и насърчаване на равните възможности. Също така ЕС работи с националните правителства за намаляване на въздействието на рецесията върху социалната сфера и трудовия пазар.

Наскоро ЕС стартира кампания за повишаване на осведомеността за тези политики със силна практическа насоченост. Той използва серия от привличащи вниманието и провокативни плакати с образи от цирка за илюстриране на девет различни области на действие на ЕС. Този „цирков“ мотив присъства и в серия анимационни филмчета, както и в прояви в цяла Европа през 2009 г. След успешното си представяне в Кипър и Малта, „цирковата“ кампания на ЕС ще посети следните градове:

Братислава - март 2009 г.

Марсилия - март 2009 г.

Прага - март 2009 г.

Рексъм - април 2009 г.

Солун - май 2009 г.

Лисабон - май 2009 г.

Париж - май 2009 г.

Кампанията ще събере местни партньори в циркови палатки за прояви като панаири на заетостта, откриване на нов университетски департамент и празненства по повод Деня на Европа. В Словения плакатите за кампанията ще бъдат поставени на автобуси през цялата година.

Какво могат да направят за вас социалните програми на ЕС?

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки