Cale de navigare

Târgurile locurilor de muncă din Europa reprezintă pentru întreprinderi o ocazie de a pune în evidenţă beneficiile muncii în străinătate.

Pe parcursul următoarelor săptămâni, întreprinderile vor fi prezente la târgurile locurilor de muncă desfăşurate pe întreg cuprinsul Europei, pentru a prezenta beneficiile muncii într-o altă ţară a UE. „Zilele locurilor de muncă”, aflate anul acesta la cea de-a treia ediţie, fac parte din eforturile întreprinse de UE pentru a răspunde problemei insuficienţei forţei de muncă, prin sporirea mobilităţii lucrătorilor.

În perioada 22 septembrie - sfârşitul lunii octombrie se vor desfăşura peste 500 de evenimente pe tema locurilor de muncă. În afara tradiţionalelor târguri, serviciul pentru ocuparea forţei de muncă al UE, EURES, organizează un eveniment care reuneşte Germania şi Elveţia, pe feribotul care traversează lacul Constance. Astfel de evenimente comune se vor desfăşura şi de către Austria şi Ungaria, în trenul de la Szombathely la Mattersburg, precum şi de către Franţa şi Italia, în trenul de la San Remo la Nisa. Anul trecut, 150 000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au participat la „Ziua locurilor de muncă”, o parte reuşind să susţină un interviu pe loc.

În numeroase sectoare economice din Europa, ocuparea locurilor de muncă vacante se desfăşoară cu dificultate - în special atunci când este nevoie de forţă de muncă înalt calificată. În consecinţă, din ce în ce mai multe întreprinderi încearcă să „ademenească” lucrători din alte ţări ale UE. Sarcina lor nu este însă uşoară. În general, europenii nu sunt dispuşi să se deplaseze, chiar dacă aceasta ar presupune obţinerea unei slujbe mai bune şi mai bine plătite.

Conform unui sondaj realizat în 2007, peste 5 milioane de cetăţeni europeni (reprezentând 2,2% din forţa de muncă) trăiesc în străinătate. Procentul a crescut uşor faţă de anii precedenţi, însă nu se ridică la nivelul înregistrat în cazul cetăţenilor provenind din ţări terţe, care reprezintă în prezent 3,8% din forţa de muncă a UE. Întrebaţi care este motivul pentru care nu doresc să se mute, europenii răspund că sunt îngrijoraţi în legătură cu posibilul impact asupra vieţii de familie sau cu dificultăţile de învăţare a unei noi limbi şi de adaptare la o nouă cultură. De asemenea, le este teamă că nu vor avea acces la serviciile sociale şi că nu le vor fi recunoscute calificările.

UE face numeroase eforturi pentru creşterea transparenţei pieţelor locurilor de muncă şi pentru protejarea drepturilor cetăţenilor care se mută într-o altă ţară a UE. În ciuda funcţionării pieţei unice, există însă încă multe obstacole legale în calea mobilităţii lucrătorilor.

Una din măsurile de îmbunătăţire a mobilităţii este reţeaua EURES, care cuprinde peste 5000 de oficii locale pentru ocuparea forţei de muncă şi 750 de consilieri specializaţi în domeniul mobilităţii lucrătorilor. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot accesa oricând 1,4 milioane de locuri de muncă, prin portalul EURES. Angajatorii pot folosi acelaşi serviciu pentru a-şi ocupa posturile vacante.

Participă la „Zilele locurilor de muncă 2008”

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile