Kruimelpad

Werknemers in de EU mobiliseren - 23/09/2008

Bedrijven promoten werk in het buitenland op banenmarkten in heel Europa.

In de komende weken gaan bedrijven op banenmarkten in de hele EU de voordelen van werken in het buitenland voor het voetlicht brengen. De Banendagen, die dit jaar al hun derde editie beleven, zijn een onderdeel van een EU-plan om het tekort aan arbeidskrachten op te lossen door arbeidskrachten uit andere EU-landen aan te werven.

Tussen 22 september en eind oktober zullen meer dan 500 werk-gerelateerde evenementen plaatsvinden. Naast traditionele banenmarkten, organiseert EURES een Duits-Zwitsers evenement op de veerboot over het Bodenmeer. Ook wordt er een Oostenrijks-Hongaars evenement georganiseerd op de trein van Szombathely en Mattersburg, en een Frans-Italiaans evenement op de trein van Sanremo naar Nice. Vorig jaar bezochten 150.000 werkzoekenden de Banendagen, sommigen konden zelfs ter plekke solliciteren.

In veel bedrijfstakken in Europa is het momenteel moeilijk voldoende arbeidskrachten te vinden, met name voor banen die meer vaardigheden vereisen. Daarom zoeken steeds meer bedrijven werknemers in andere EU-landen. Maar dat is niet eenvoudig. Veel mensen willen niet verhuizen, ook niet voor beter werk waarmee zij meer geld verdienen.

Meer dan 5 miljoen Europeanen (zo'n 2% van de beroepsbevolking) zijn uit hun vaderland naar een ander EU-land verhuisd, zo blijkt uit een onderzoek uit 2007. Dit cijfer ligt iets hoger dan een paar jaar geleden, maar stijgt niet zo snel als het aantal immigranten van buiten de EU, nu 3,8% van de Europese beroepsbevolking. De redenen waarom Europeanen liever niet naar een ander EU-land vertrekken, zijn zorgen over de invloed op het gezinsleven, het leren van een nieuwe taal en het aanpassen aan een andere cultuur. Ook weten zij niet of de sociale zekerheid er goed geregeld is en of hun diploma's in het buitenland erkend worden.

De EU heeft maatregelen getroffen om de arbeidsmarkten transparanter te maken en de rechten van burgers die naar een ander EU-land verhuizen te beschermen. Maar ondanks de interne markt bestaan er nog steeds veel juridische obstakels voor mensen die in het buitenland willen werken.

Een maatregel om de mobiliteit te verbeteren is het EURES-netwerk, dat bestaat uit meer dan 5.000 lokale arbeidsbureaus en 750 adviseurs die gespecialiseerd zijn in mobiliteit van werknemers. Werkzoekenden hebben via de EURES-portal toegang tot 1,4 miljoen vacatures en werkgevers kunnen de site gebruiken om werknemers te vinden.

Neem deel aan de Banendagen 2008

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links