Navigációs útvonal

Európai Foglalkoztatási Napok 2008 - 23/09/2008

Az Európa-szerte megrendezett állásbörzéken a vállalatok az Unión belüli munkavállalással járó előnyökre hívják fel a látogatók figyelmét.

Az Unión belüli munkavállalást népszerűsítik majd a következő néhány hét folyamán Európa-szerte azok a vállalatok, amelyek részt vesznek az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő Foglalkoztatási Napok eseményein. A rendezvénysorozat azon uniós kezdeményezések közé tartozik, amelyek a mobilitás növelésével kívánnak hozzájárulni az európai munkaerőhiány felszámolásához. Az elmúlt évben 150 ezer álláskereső látogatott el a rendezvényekre. Némelyiküknek már a helyszínen sikerült állásinterjún részt vennie.

Az idei Foglalkoztatási Napok keretében, szeptember 22-étől október végéig több mint 500 esemény várja az álláskeresőket Európa-szerte. A hagyományos állásbörzék sorát színesíti az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) Németországgal és Svájccal közös rendezvénye, melynek egy, a Constance-tavon közlekedő komphajó szolgál majd helyszínéül. Magyarország és Ausztria közreműködésének eredményeként a látogatók a Szombathelyről Mattersburgba közlekedő EURES-vonaton tájékozódhatnak a munkavállalói mobilitásról, míg Franciaország és Olaszország a San Remo–Nizza vonalon népszerűsíti majd az Unión belüli munkavállalást. Európában sok vállalatnak okoz nehézséget, hogy megfelelő munkaerőt találjon az üres állások betöltésére; a hiány jellemzően a magas szakképzettséget igénylő munkahelyek esetében a legnagyobb.

Emiatt egyre több vállalat próbál más uniós tagállamokból munkaerőt „átcsábítani”. Ez azonban nem megy könnyen. Sok európai vonakodik attól, hogy másik országban vállaljon munkát, és még egy jobb állás vagy magasabb fizetés kedvéért sem dolgozna szívesen külföldön.

Egy 2007-es felmérés tanúsága szerint több mint 5 millió európai – a munkaerő mintegy 2,2%-a – hagyja el hazáját, hogy az uniós tagállamok valamelyikében vállaljon munkát. Ez az adat valamivel magasabb ugyan, mint a néhány évvel ezelőtti, azonban még mindig nem jelez olyan gyors növekedést, mint ami a nem európai dolgozók arányában figyelhető meg. Ők jelenleg az Unió munkaerejének 3,8%-át képviselik. A megkérdezettek vonakodásukat egyrészt azzal indokolták, hogy attól tartanak, a külföldi munkavállalás kedvezőtlen hatással lenne családi életükre. Mások az új nyelv elsajátítását és az idegen kultúrához való alkalmazkodást jelölték meg visszatartó nehézségként. Megint mások számára az okoz bizonytalanságot, hogy nem tudják, részesülnének-e szociális ellátásokban, illetve a külföldi munkáltatók elismernék-e szakképesítésüket.

Az EU már számos lépést tett annak érdekében, hogy a munkaerőpiacot átláthatóbbá tegye, és védelmezze azoknak az európai polgároknak a jogait, akik más uniós tagországba költöznek. Az egységes piac biztosította lehetőségek dacára azonban továbbra is jó néhány jogi akadály hátráltatja a munkavállalók mobilitását.

Ennek ellensúlyozását szolgálja az EURES‑hálózat, amely több mint 5000 helyi munkaügyi hivatalból és 750 munkavállalói mobilitásra szakosodott tanácsadóból áll. Az EURES portálon a látogatók a nap 24 órájában 1,4 millió állásajánlat közül válogathatnak, a munkáltatók pedig a regisztrált álláskeresők adatbázisában böngészhetnek.

Vegyen részt Ön is az Európai Foglalkoztatási Napokon!

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek