Sökväg

Riva murar av okunskap genom dialog - 30/04/2008

Collage av nationsflaggor komponerat av en grupp ungdomar från länder i EU och Maghrebområdet.

Sju debatter ska göra det lättare att leva tillsammans i mångfalden.

Europeiska året för interkulturell dialog präglas av en rad debatter som är avsedda att bidra till att den interkulturella dialogen får en framträdande plats i strategin för EU:s framtid. EU-kommissionärer, parlamentariker, aktörer i det civila samhället, medlemmar av expertpaneler, journalister och studerande kommer att delta i debatter på olika ämnesområden.

Närmast i tur står en debatt som anordnas den 14 maj på temat dialog mellan religioner. I en tid av identitetskris och religiös fundamentalism är denna dialog viktigare än någonsin. Den tredje debatten för året kommer att fokuseras på hur vi kan öka respekten och förståelsen mellan folk och religioner, framhäva vår kulturella och religiösa mångfald och minska avståndet mellan människorna bortom trosuppfattningar och religiösa bekännelser.

De två första debatterna handlade om migrationens effekt på den interkulturella dialogen och om kulturens och konstens betydelse för förståelsen mellan folk. Ytterligare fyra möten är redan inbokade under resten av året. Där kommer man att ta upp den interkulturella dialogen på arbetsplatsen, flerspråkighet, utbildning och mediernas uppgift.

Debatterna är öppna för alla. Du kan anmäla dig eller framföra din åsikt på ett online-forum en vecka före och en vecka efter den dag då debatten äger rum.

Europeiska året för interkulturell dialog är ett bra tillfälle att delta i insatserna för att göra det trevligare för oss alla att leva sida vid sida. Utöver debatterna kommer det under hela 2008 att genomföras projekt som rör ungdomar, kultur eller medborgarskap och dessutom 27 nationella projekt.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar