Sti

Dialog er det bedste middel mod uvidenhed - 30/04/2008

Unge fra Europa og Maghreb-landene med deres nationalflag

Syv debatter om at leve i fred på trods af forskelligheder.

Det europæiske år for interkulturel dialog bliver skudt i gang af en række debatter, der skal give input til EU's fremtidige strategi for den interkulturelle dialog. Under hver debat mødes EU-kommissærer, parlamentsmedlemmer, repræsentanter fra civilsamfundet, eksperter fra europæiske tænketanke, journalister og studerende for at udveksle idéer om forskellige temaer.

Den næste debat bliver afholdt den 14. maj, og temaet bliver dialog mellem trosretninger. I en tid med stigende identitetskriser og religiøs fundamentalisme er behovet for denne debat større end nogensinde. Hvordan fremmer vi den gensidige respekt og forståelsen for andre og deres religion? Hvordan kan vi styrke vores kulturelle og religiøse mangfoldighed og samle borgerne på tværs af religion og trossamfund? Det er de store spørgsmål, der vil præge årets tredje debat.

De to første debatter handlede om indvandringens indflydelse på den interkulturelle dialog og om kulturens og kunstens betydning for forståelsen mellem folk. Yderligere fire møder er allerede programsat for resten af året. På disse møder vil man diskutere den interkulturelle dialog på arbejdspladsen, flersprogethed, uddannelse og mediernes rolle.

Debatterne er åbne for alle. Du kan tilmelde dig og give din mening til kende på et onlineforum i ugen op til og efter debatten.

Det europæiske år for interkulturel dialog giver alle muligheden for at bidrage til en bedre sameksistens på tværs af kultur og religion. Foruden debatterne vil projekter, der omhandler unge, kultur og borgere, samt 27 nationale projekter løbe af stablen i løbet af 2008.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links