Cale de navigare

Nouă bebeluşi stând fiecare în pătuţul său

„Da”, spune ultimul raport privind impactul social al interacţiunilor economice din ce în ce mai puternice dintre Europa şi restul lumii.

Temerile potrivit cărora „modelul social european”, cu standardele sale ridicate de protecţie socială, nu mai poate fi susţinut, par să fie de fapt nefondate, arată un raport privind globalizarea English , întocmit de Centrul de Studii Politice Europene.

Deşi globalizarea a generat noi posibilităţi de creştere şi dezvoltare, numeroşi europeni se tem de impactul său social negativ. Însă studiul efectuat nu a găsit vreo dovadă convingătoare că globalizarea ar determina inevitabil uniformizarea la nivel inferior a politicilor sociale sau că ar diminua capacitatea societăţii europene de a-şi îndeplini angajamentele privind justiţia şi egalitatea socială.

Studiul arată totuşi că este nevoie de o adaptare mai rapidă la evoluţiile economice în continuă schimbare, precum şi de o perspectivă înnoită asupra rolului politicii sociale în adaptarea la noile surse de concurenţă, a căror apariţie se datorează fie schimbărilor tehnologice, fie altor efecte ale globalizării.

Politica socială trebuie să îndeplinească mai multe roluri pentru a răspunde acestor provocări, motiv pentru care Comisia a decis să organizeze, la data de 16 aprilie, oconferinţă de amploareDeutschEnglishfrançaisîn care vor fi abordate problema impactului social al globalizării şi opţiunile politice disponibile pentru a face faţă acesteia. Printre participanţi se vor număra lideri europeni, miniştri ai afacerilor sociale şi familiei, precum şi unul dintre autorii studiului.

Acest eveniment va facilita pregătirea, de către Comisia Europeană, a unei agende sociale europene DeutschEnglishfrançais reînnoite, care ar urma să fie adoptată până în vara acestui an.

Ghid succint al politicilor sociale şi de ocupare a forţei de muncă ale UE

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile