Navigointipolku

Selviytyvätkö eurooppalaiset globalisaatiosta? - 11/04/2008

Yhdeksän vauvaa sängyissään

Tuoreen tutkimusraportin mukaan EU:n suurempi yhdentyminen maailmantalouteen ei romuta Euroopan sosiaalista mallia.

Vaikka globalisaatio on tarjonnut uusia kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia, monet eurooppalaiset pelkäävät sen kielteisiä sosiaalisia vaikutuksia.

Huoli Euroopan sosiaalisen mallin tulevaisuudesta näyttää CEPS-tutkimuskeskuksen laatiman globalisaatioraportin English mukaan kuitenkin olevan aiheetonta. Tutkimuksessa ei tullut esille mitään varmaa näyttöä siitä, että globalisaatio vääjäämättä johtaisi sosiaalipolitiikan murentumiseen tai estäisi Euroopan sitoutumisen yhteiskunnalliseen oikeudenmukaisuuteen ja tasa-arvoon.

Raportissa kuitenkin painotetaan, että muuntuviin taloussuuntauksiin on kyettävä sopeutumaan paljon nopeammin. Tarvitaan myös uusia näkökulmia siihen, mikä sosiaalipolitiikan rooli voi olla silloin, kun halutaan sopeutua teknologian kehityksen ja muiden globalisaation mukanaan tuomien muutosten aiheuttamaan kilpailuun.

Tätä pohdintaa varten komissio järjestää 16.4. konferenssin DeutschEnglishfrançais, jossa keskustellaan globalisaation sosiaalisista vaikutuksista ja mahdollisista sosiaalipoliittisista toimintamalleista. Konferenssiin osallistuu sosiaaliministereitä ja muita EU-johtajia sekä kansainvälisten organisaatioiden ja tiedemaailman edustajia.

Komissio hakee konferenssista myös virikkeitä valmistelemaansa EU:n sosiaalipoliittiseen ohjelmaan DeutschEnglishfrançais, joka on määrä hyväksyä ennen kesää.

EU:n työllisyys- ja sosiaalipolitiikan keskeinen sisältö

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä