Sti

Er vi europæere klædt på til globaliseringen? - 11/04/2008

Ni babyer i deres tremmesenge

"Ja", siger den seneste rapport om de sociale konsekvenser af EU's stadigt større økonomiske integration med resten af verden.

Frygten for, at "den europæiske sociale model" med sit fintmaskede sociale sikkerhedsnet ikke kan bevares, er ubegrundet. Det fremgår af en rapport om globaliseringen English fra Centre for European Policy Studies.

Globaliseringen har skabt ny vækst og udviklingsmuligheder, men mange europæere er bange for negative sociale konsekvenser. Undersøgelsen har imidlertid ikke fundet overbevisende dokumentation for, at globaliseringen nødvendigvis vil gå hårdt ud over social- og arbejdsmarkedspolitikken eller hæmme EU-landenes muligheder for fortsat at prioritere social retfærdighed og lighed.

Rapporten advarer dog om, at der er behov for hurtigere tilpasning til økonomiske udsving og nytænkning, når det gælder social- og arbejdsmarkedspolitikkens rolle i nye konkurrencesituationer – hvad enten de skyldes den teknologiske udvikling eller andre konsekvenser af globaliseringen.

Social- og arbejdsmarkedspolitikken kan være med til at takle denne udfordring på forskellige måder. Kommissionen har derfor besluttet at holde en større konference DeutschEnglishfrançais den 16. april for at drøfte globaliseringens sociale konsekvenser og de politiske valgmuligheder for at imødegå dem. Blandt deltagerne vil være fremtrædende europæiske ledere, ministre for social- og arbejdsmarkedsforhold og en af forfatterne til rapporten.

Konferencen vil hjælpe Kommissionen med at forberede EU's fornyede social- og arbejdsmarkedspolitiske dagsorden DeutschEnglishfrançais , der skal vedtages inden sommeren.

Vejledning til EU's beskæftigelses-/socialpolitik

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links