Navigacijska pot

Condoleezza Rice

Za enakopravnost med spoloma bo treba še marsikaj narediti.

Mednarodni dan žena English vsako leto znova opozori na najbolj očitno neenakost našega časa: premalo žensk na vodstvenih položajih, bodisi v politiki bodisi v poslovnem svetu. To potrjuje poročilo o enakopravnosti med moškimi in ženskami DeutschEnglishfrançais, ki ga je v četrtek 6. marca objavila Evropska komisija.

Kljub manjšim spremembam na bolje v zadnjem času so ženske na visokih vodstvenih položajih na splošno še vedno redek pojav: po podatkih za Evropo jim pripada manj kot četrtina sedežev v parlamentih in manj kot tretjina vodstvenih položajev v podjetjih. Evropska unija zato aktivno uveljavlja enakost med spoloma DeutschEnglishfrançais: z ukrepi na področju enakih možnosti in z bojem proti diskriminaciji na podlagi spola. Tako se na primer zavzema za zmanjšanje razlik v plači med moškimi in ženskami.

Evropska komisija namerava do konca leta vzpostaviti evropsko mrežo žensk na strateških položajih, ki bi si prizadevala za večjo enakopravnost žensk in za izmenjavo dobrih praks med 27 državami članicami.

O družbeni vlogi žensk govorita dve konferenci:

  • na mednarodni konferenci o vlogi žensk pri stabilizaciji negotovega sveta English se bo ta četrtek zbralo več kot 50 voditeljic z vsega sveta, med njimi tudi ameriška državna sekretarka Condoleezza Rice , in razpravljalo o varnosti in emancipaciji žensk;
  • konferenca „Pokažite se – zgrabite priložnost“ English bo poskušala pregnati stereotipno mišljenje, da so poklici na področju informacijske in komunikacijske tehnologije izključno moška stvar.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave