Navigációs útvonal

Condoleezza Rice

Van még mit tenni az esélyegyenlőségért – jelzi egy most közzétett bizottsági jelentés.

A nemzetközi nőnap English kapcsán minden évben ráébredünk korunk egyik legszembetűnőbb hiányosságára: túl kevés nő jut vezető pozícióba, legyen szó akár a politikáról, akár az üzleti világról. Ezt igazolja az Európai Bizottság március 6-án közzétett, a nők és a férfiak közötti esélyegyenlőségről szóló jelentése DeutschEnglishfrançais is.

Bár történt némi előrelépés az utóbbi időben, felsővezetőknek még mindig csak töredékét alkotják szinten a nők még mindig jócskán kisebbségben vannak. Az európai képviselőknek kevesebb mint negyede nő, a vállalkozások vezetőinek pedig kevesebb, mint harmada. Az Európai Unió ezért arra törekszik, hogy különböző intézkedésekkel elősegítse a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség DeutschEnglishfrançais térnyerését, és fellépjen a nemi alapon történő hátrányos megkülönböztetés minden formája ellen. Lépéseket tesz például a férfiak és nők jövedelme közti különbség mérséklésére.

A Bizottság az év végéig létre kívánja hozni a fontos pozíciót betöltő nők hálózatát. Célja, hogy enyhítse a nők alulreprezentáltságát, valamint megkönnyítse a jó tapasztalatok megosztását a 27 tagállam között.

Két konferencia állítja rivaldafénybe, hogy milyen fontos a női szerepvállalás a társadalom minden területén:

  • „A nők szerepe az ingatag lábakon álló világ stabilizálásában” címmel rendezett nemzetközi konferencia English alkalmat ad a világ 50 vezetőjének, köztük Condoleezza Rice amerikai külügyminiszternek, hogy megvitassák a biztonság és a nők egyenjogúsításának kérdését;
  • a „Ki az árnyékból! ITt a lehetőség” English című konferencia azzal a közhidelemmel kíván leszámolni, mely szerint az információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó szakmák inkább a férfiaknak valók.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek