Διαδρομή πλοήγησης

Condoleezza Rice

Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν για την ισότητα των φύλων.

Κάθε χρόνο, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας English έρχεται στην επιφάνεια μία από τις πιο κραυγαλέες ανισότητες της εποχής μας:  οι γυναίκες που κατέχουν θέσεις εξουσίας, στον χώρο της πολιτικής ή των επιχειρήσεων, είναι ελάχιστες. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έκθεση για την ισότητα ανδρών και γυναικών DeutschEnglishfrançais που δημοσίευσε στις 6 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πράγματι, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν τη μειονότητα στις υψηλές θέσεις εξουσίας: στην Ευρώπη λιγότερο από το ένα τέταρτο των βουλευτών και λιγότερο από το ένα τρίτο των στελεχών  επιχειρήσεων είναι γυναίκες. Για το λόγο αυτό, η Ένωση προωθεί ενεργά την ισότητα ανδρών και γυναικών DeutschEnglishfrançais, με πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και για την καταπολέμηση των διακρίσεων που έχουν σχέση με το φύλο. Φροντίζει, για παράδειγμα, να μειώσει τις διαφορές στις αποδοχές ανδρών και γυναικών.

Εξάλλου, μέχρι το τέλος του έτους, η Επιτροπή προτίθεται να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο γυναικών που κατέχουν στρατηγικά πόστα προκειμένου να στηρίξει την ισότητα και να διευκολύνει τις ανταλλαγές βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των 27 κρατών μελών.

Δύο συνέδρια προβάλλουν τη δράση των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας:

  • ένα διεθνές συνέδριο για το ρόλο των γυναικών στη σταθεροποίηση ενός αβέβαιου κόσμου English στο οποίο συμμετέχουν,  σήμερα, 6 Μαρτίου, πάνω από 50 ηγέτες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η αμερικανή υπουργός εξωτερικών Κοντολίζα Ράις , με θέμα την ασφάλεια και την χειραφέτηση των γυναικών·
  • το συνέδριο «Sortez de l’ombre –saisissez l’opportunITé» English (βγείτε από τη σκιά - εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες ΤΠ) με θέμα την καταπολέμηση του στερεοτύπου ότι τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας ταιριάζουν καλύτερα στους άνδρες.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι