Sti

Kontormedarbejdere, der giver stående applaus

Flere millioner nye job og lavere arbejdsløshed – det er det ventede resultat af EU-landenes reformer. Men ungdomsarbejdsløsheden er stadig et problem.

Kommissionens seneste beskæftigelsesrapport DeutschEnglishfrançais tegner et optimistisk billede: 5 millioner nye job i EU inden udgangen af 2009 – ud over de 6,5 millioner, der er blevet skabt de seneste to år. Og arbejdsløsheden ventes at falde til under 7 % i år. Så lav har den ikke været siden midtfirserne.

"De seneste arbejdsmarkedsreformer begynder at slå igennem", siger EU's kommissær for beskæftigelse, Vladimír Špidla. "Den strukturelle arbejdsløshed er faldet en tredjedel siden 2004, og erhvervsfrekvensen, som nu er på 66 %, nærmer sig målet på 70 %."

Halvdelen af EU-landene arbejder nu på at skabe et mere fleksibelt arbejdsmarked med større tryghed i ansættelsen efter "flexicurity"-modellen. Målet er at ruste arbejdsmarkedet bedre til globaliseringen, reducere den strukturelle arbejdsløshed og lette overgangen til et mere åbent arbejdsmarked.

Flere kvinder og ældre er kommet i arbejde. Men ungdomsarbejdsløsheden, der i gennemsnit er på 17,4 %, volder stadig problemer. Det er et stort problem i mange EU-lande, da faren for at blive arbejdsløs stadig er mere end dobbelt så høj for unge som for gennemsnittet af arbejdsstyrken.

En del af forklaringen er, at næsten hver sjette unge dropper ud af skolen. Det vil EU rette op på og anbefaler derfor flere investeringer i uddannelse.

Den 25. februar ventes der en statusrapport om social sikring og social integration DeutschEnglishfrançais.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links