Navigacijska pot

Zaključek akcije „Olajšajte si breme“ - 19/02/2008

Gradbeni delavci pri uri aerobike

V Bilbau bo slovesni zaključek akcije za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj.

Devet evropskih podjetij bo 26. februarja ob zaključku akcije „Olajšajte si breme“ prejelo priznanja za svoje izjemne in inovativne prispevke na področju preprečevanja kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom.

Na konferenci se bodo lahko strokovnjaki na področju zdravja in varnosti pri delu seznanili z najnovejšimi podatki in z izidom akcije.  Kostno-mišična obolenja prizadenejo milijone delavcev v Evropi, zlasti fizične delavce, bolniške sestre, tajnice in upravljavce strojev. Skoraj četrtina evropskih delavcev trpi zaradi bolečin v hrbtu ali mišicah.

Te težave lahko rešujemo le z dvostranskim pristopom – ni dovolj samo preprečevanje kostno-mišičnih obolenj, ampak tudi pomoč ljudem, da ostanejo delovno aktivni.

Akcija je spodbujala celovito reševanje tega vprašanja:

  • s sodelovanjem med delodajalci, delojemalci in vladnimi organi,
  • z upoštevanjem vseh obremenitev za telo, ki povzročajo kostno-mišična obolenja,
  • z zagotavljanjem, da ljudje, ki trpijo ali so trpeli zaradi kostno-mišičnih obolenj, ostanejo delovno aktivni, se rehabilitirajo ali vrnejo na delo.

Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu je tudi objavila posebno  poročilo, imenovano „Nazaj na delo“, o tem, kako se lahko kostno-mišična obolenja obravnavajo na delovnem mestu. Poročilo vsebuje tudi pregled pobud za evropsko in mednarodno politiko na tem področju.

Program dogodkov in prijava

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave