Cale de navigare

Campania „Reduceţi efortul”, la final - 19/02/2008

Lucrători în construcţii făcând gimnastică aerobică

Campania de prevenire a afecţiunilor scheleto-musculare se încheie cu o ceremonie organizată la Bilbao, în data de 26 februarie.

La 26 februarie, în cadrul ceremoniei de închidere a campaniei „Reduceţi efortul”, nouă întreprinderi europene vor fi recompensate pentru contribuţiile lor remarcabile şi inovatoare la prevenirea afecţiunilor musculo-scheletice (AMS) de natură profesională.

Conferinţa va fi o ocazie pentru specialiştii din domeniul sănătăţii şi securității în muncă de a primi cele mai recente informaţii în domeniu şi de a afla care a fost rezultatul acestei campanii. În Europa, milioane de lucrători suferă de afecţiuni musculo-scheletice, în special muncitorii manuali, asistentele medicale, secretarele şi operatorii de maşini industriale. Un sfert din lucrătorii europeni suferă de dureri lombare sau musculare.

Aceste afecţiuni necesită o dublă abordare, orientată nu numai către prevenirea AMS, ci şi către ajutarea persoanelor care suferă de aceste probleme pentru a putea să rămână active pe piaţa forţei de muncă.

Campania a promovat o metodă de management integrat, axată pe:

  • o strânsă colaborare între angajatori, angajaţi şi guvern;
  • abordarea tuturor eforturilor la care este supus organismul şi care duc la apariţia AMS;
  • menţinerea, reabilitarea şi reinserţia profesională a persoanelor care suferă sau care au suferit de AMS.

Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă a publicat şi un raport special intitulat Back to work (Înapoi la locul de muncă) - despre cum pot fi abordate AMS la locul de muncă şi despre iniţiativele politice existente la nivel european şi internaţional. 

Consultaţi programul ceremoniei şi înscrieți-vă

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile