Navigációs útvonal

„Legyen könnyebb a teher!” – a kampány záróakkordjai - 19/02/2008

Építőipari dolgozók torna közben

Ünnepséggel zárul Bilbaóban a váz- és izomrendszeri megbetegedések megelőzéséért folytatott kampány.

Kilenc európai vállalkozás kap kitüntetést a „Legyen könnyebb a teher!” kampány február 26-i záróünnepségén a foglalkozási váz- és izomrendszeri megbetegedések megelőzésében elért kiemelkedő eredményért.

A konferencia alkalmat ad a foglalkozás-egészségügyi szakembereknek, hogy megismerkedjenek a betegségcsoportra vonatkozó legfrissebb adatokkal, és első kézből értesüljenek a kampány kimeneteléről. A váz- és izomrendszeri megbetegedések több millió dolgozót érintenek Európában. Főként a fizikai munkások, az ápolónők, a titkárnők és gépkezelők vannak kitéve e problémának. Az európai munkavállalók negyede panaszkodik hátfájásra vagy izomfájdalmakra.

A probléma kétélű – kezelése során a váz- és izomrendszeri panaszok megelőzése mellett segíteni kell az e megbetegedésekben szenvedőknek, hogy megtarthassák munkahelyüket.

A kampány a problémakör átfogó kezelésére bátorított; e szemlélet lényege:

  • munkaadóknak, munkavállalóknak és kormányoknak együtt kell működniük;
  • figyelembe kell venni a testet érő, a váz- és izomrendszeri megbetegedésekhez vezető teljes terhelést;
  • meg kell találni a módját annak, hogy az e problémáktól szenvedő emberek megtarthassák munkahelyüket, újra munkaképessé váljanak és visszatérhessenek munkájukhoz.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi ÜgynökségBack to Work („Újra munkába állni”) címmel jelentést tett közzé arról, hogyan lehet a váz- és izomrendszeri zavarokat a munkahelyen kezelni. A jelentés egyúttal áttekinti az ezen a területen indított európai és nemzetközi kezdeményezéseket is.

Az esemény programja - vegyen részt Ön is!

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek