Navigointipolku

Keveyttä työhön -kampanja huipentuu - 19/02/2008

Rakennustyöläisiä aerobic-tunnilla

Tuki- ja liikuntaelinsairauksia ehkäisevän Keveyttä työhön ‑kampanjan päätöstilaisuus järjestetään 26. helmikuuta Bilbaossa.

Tilaisuudessa palkitaan yhdeksän eurooppalaisyritystä erinomaisesta ja innovatiivisesta toiminnasta työperäisten tuki- ja liikuntaelinsairauksien (TULES) ehkäisyssä.

Päätöstilaisuuden yhteydessä järjestettävässä konferenssissa esitellään alan tuoreimpia tietoja sekä kampanjan tuloksia työterveyden ja ‑turvallisuuden ammattilaisille. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaivaavat Euroopassa miljoonia työntekijöitä, etenkin sairaanhoitajia, sihteereitä, koneenkäyttäjiä ja ruumiillisen työn tekijöitä. Jopa joka neljäs eurooppalainen työntekijä kärsii selkä- tai lihaskivuista.

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien ennaltaehkäisyn lisäksi on tärkeää pyrkiä pitämään näistä sairauksista kärsivät työelämässä.

Kampanjalla edistettiin yhtenäistä toimintatapaa, jossa 

  • työnantajat, työntekijät ja viranomaiset tekevät yhteistyötä
  • kiinnitetään huomiota kaikkeen ihmiskehoon kohdistuvaan rasitukseen, joka aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinsairauksia
  • huolehditaan tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsivien työkyvyn säilymisestä, heidän kuntoutuksestaan ja näistä vaivoista kärsineiden palaamisesta takaisin työelämään.

Euroopan työturvallisuus- ja työterveysvirasto on puolestaan julkaissut erityisraportin nimeltään Back to work, jossa käsitellään tuki- ja liikuntaelinsairauksia työpaikalla ja annetaan yleiskatsaus alan toimista Euroopassa ja muualla maailmassa.

Päätöstilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislomake

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä