Διαδρομή πλοήγησης

Αυλαία για την εκστρατεία «Μειώστε την καταπόνηση»! - 19/02/2008

Οικοδόμοι κάνουν μάθημα αερόμπικ

Τελετή λήξης της εκστρατείας κατά των μυοσκελετικών παθήσεων στο Μπιλμπάο.

Κατά την τελετή λήξης της εκστρατείας «Μειώστε την καταπόνηση» στις 26 Φεβρουαρίου, εννέα ευρωπαϊκές εταιρείες θα βραβευθούν για την εξαιρετική και καινοτόμο συμβολή τους στην πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων (ΜΣΠ) που σχετίζονται με την εργασία.

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί με αυτή την ευκαιρία, οι επαγγελματίες για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία θα ενημερωθούν όχι μόνο για τα αποτελέσματα της εκστρατείας, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα. Οι μυοσκελετικές παθήσεις πλήττουν εκατομμύρια Ευρωπαίους εργαζόμενους, κυρίως χειρώνακτες, νοσοκόμους, γραμματείς και χειριστές μηχανών. Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους εργαζόμενους υποφέρει από πόνους στην πλάτη ή από μυϊκούς πόνους.

Για την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων απαιτείται μια διπλή στρατηγική που αφορά όχι μόνο την πρόληψη των ΜΣΠ, αλλά και την παροχή βοήθειας στους πάσχοντες για να παραμείνουν στην εργασία τους.

Η εκστρατεία που φτάνει στο τέλος της βασίστηκε σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση με τρεις κύριους άξονες:

  • τη συνεργασία μεταξύ των εργοδοτών, των εργαζομένων και των δημοσίων αρχών·
  • την αντιμετώπιση της συνολικής καταπόνησης του σώματος που προκαλεί τις μυοσκελετικές παθήσεις και
  • την προώθηση της παραμονής, της αποκατάστασης και της επιστροφής στην εργασία των ατόμων που πάσχουν ή έπασχαν στο παρελθόν από τέτοιες παθήσεις.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία δημοσίευσε επίσης ειδική έκθεση με τίτλο “Back to work” (επιστροφή στην εργασία) στην οποία εξετάζονται τα μέσα αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων στην εργασία και παρέχεται μια συνολική εικόνα των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωτοβουλιών στον συγκεκριμένο τομέα.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και εγγραφείτε

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι