Sti

Byggearbejdere, der gør gymnastik

Kampagnen mod muskel- og skeletbesvær afrundes med arrangement i Bilbao.

På afslutningskonferencen for kampagnen "Let belastningen" den 26. februar vil ni europæiske virksomheder blive hyldet for deres fremragende og innovative indsats for at forebygge arbejdsbetinget muskel- og skeletbesvær.

Fagfolk på arbejdsmiljøområdet vil blive opdateret med de nyeste data og høre om resultaterne af kampagnen. Millioner af arbejdstagere i Europa rammes af muskel- og skeletbesvær. Problemet er særlig udtalt blandt sygeplejersker, sekretærer, maskinoperatører og andre, der udfører manuelt arbejde. Hver fjerde arbejdstager i Europa døjer med ryg- eller muskelsmerter.

For at løse problemet skal der sættes ind på to fronter: Det drejer sig ikke kun om at forebygge muskel- og skeletbesvær, men også om at hjælpe de berørte arbejdstagere, så de kan blive i deres job.

Kampagnens budskab er, at der er behov for en integreret model med:

  • et samarbejde mellem arbejdsgivere, arbejdstagere og offentlige myndigheder
  • et helhedssyn på den fysiske belastning, der fører til muskel- og skeletbesvær
  • tiltag, så arbejdstagere, der lider eller har lidt af muskel- og skeletbesvær, kan blive i deres job, blive rehabiliteret og vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur har offentliggjort en særberetning ("Back to work") med en gennemgang af, hvad man kan gøre for at forebygge muskel- og skeletbesvær på arbejdspladsen. Rapporten giver også et overblik over relevante initiativer på europæisk og internationalt plan.

Konferencens program og tilmelding

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links