Навигационна пътека

Завършек на „Облекчете товара“ - 19/02/2008

Строителни работници играят аеробика

Кампанията за борба с мускулно-скелетните увреждания приключва на церемония в Билбао.

Девет европейски предприятия ще бъдат отличени за техния новаторски подход към предотвратяването на професионалните мускулно-скелетни увреждания на церемония по закриването на кампанията „Облекчете товара“ на 26 февруари.

Конференцията ще запознае специалистите по здраве и безопасност на работното място с последните данни и с резултатите от кампанията. Милиони работещи в Европа са засегнати от увреждания на опорно-двигателния апарат и особено извършващите физически труд, медицинските сестри, секретарите и операторите на машини. Близо четвърт от всички европейски работници страдат от болки в гърба или мускулите.

Борбата с тези заболявания изисква не само предотвратяването им, но и помагане на засегнатите от тях да останат на работа.

Провелата се кампания насърчи комплексен подход, включващ:

  • сътрудничество между работодатели, работници и публични власти;
  • насочване на вниманието към цялостния товар върху тялото, водещ до увреждания;
  • управление на рехабилитацията, връщането и задържането на работа на хората, които са страдали или страдат от подобни увреждания.

Европейската агенция за безопасност и здраве при работа публикува специален доклад („Отново на работа“), разглеждащ начините за справяне с мускулно-скелетните заболявания на работното място и правещ преглед на европейските и международните политически инициативи в областта.

Програма на събитието и регистрация

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки