Cale de navigare

Pensii corecte pentru toţi - 22/01/2008

Două femei în vârstă aşezate pe o bancă

Pierderea prestaţiilor de pensie: acesta este riscul la care sunt expuşi lucrătorii din unele state membre atunci când îşi schimbă locul de muncă sau se mută într-o altă ţară.

Unele sisteme de pensii suplimentare obligă lucrătorii să cotizeze timp de peste doi ani pentru a putea dobândi dreptul la prestaţii de pensie. Prin urmare, mulţi lucrători europeni ar putea fi dezavantajaţi de sistemele care îi obligă la stagii de cotizare de lungă durată, întrucât, în medie, 40% dintre aceştia ocupă acelaşi loc de muncă pe o durată mai mică de cinci ani. Aceasta este concluzia care reiese din două studii DeutschEnglishfrançais independente publicate de Comisia Europeană marţi, 22 ianuarie.

Pierderea prestaţiilor de pensie este un adevărat obstacol în calea liberei circulaţii a lucrătorilor DeutschEnglishfrançais. Comisia doreşte să îmbunătăţească transferabilitatea drepturilor de pensie DeutschEnglishfrançais ale lucrătorilor mobili printr-o propunere legislativă care ar urma să fie adoptată pe durata mandatului preşedinţiei slovene.  

Îmbătrânirea populaţiei şi viabilitatea sistemelor de pensie sunt două mari provocări cu care se va confrunta Europa în următoarele decenii. Uniunea Europeană încurajează statele membre să-şi reformeze sistemele de pensii, urmărind trei mari obiective:

  • garantarea unui nivel adecvat al pensiilor pentru toţi, în special prin combaterea sărăciei persoanelor în vârstă; 
  • asigurarea viabilităţii financiare a sistemelor de pensie DeutschEnglishfrançais;
  • adaptarea la schimbările demografice.

Pentru informaţii suplimentare privind acţiunea europeană în domeniul pensiilor DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile