Kruimelpad

Een goed pensioen voor iedereen - 22/01/2008

Twee bejaarde dames op een bank

Pensioenrechten verliezen: een risico dat werknemers in sommige EU-landen lopen als zij van werk of van land veranderen.

Bij sommige aanvullende pensioenstelsels moet de werknemer meer dan twee jaar bijdragen betalen vóór zij aanspraak kunnen maken op pensioenuitkeringen. Veel Europese werknemers worden door dergelijke stelsels benadeeld want gemiddeld houdt 40% van hen minder dan vijf jaar lang dezelfde baan. Dit blijkt uit twee onafhankelijke onderzoeken DeutschEnglishfrançais die de Commissie op dinsdag 22 januari heeft bekendgemaakt.

Verlies van pensioenrechten is een reëel obstakel voor het vrije verkeer van werknemers DeutschEnglishfrançais . De Commissie heeft daarom een wetgevingsvoorstel opgesteld om de overdraagbaarheid van pensioenrechten DeutschEnglishfrançais van mobiele werknemers verbeteren en het Sloveense voorzitterschap wil dat nog tijdens haar mandaat doen aannemen.

De vergrijzing en de financiële houdbaarheid van de pensioenstelsels zijn twee grote uitdagingen waarmee Europa de komende decennia geconfronteerd zal worden. De Europese Unie moedigt de EU-landen aan om hun pensioenstelsels aan drie belangrijke doelstellingen aan te passen:

  • iedereen een passend pensioen garanderen en met name de armoede bij de ouderen bestrijden;
  • de financiële houdbaarheid van de pensioenstelsels veiligstellen DeutschEnglishfrançais ;
  • inspelen op de demografische evolutie.

Lees meer over het Europees beleid op het gebied van pensioenen DeutschEnglishfrançais .

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links