Navigációs útvonal

Megfelelő nyugdíjellátás mindenkinek - 22/01/2008

Két idős asszony ül egy padon

Egyes tagállamokban az a dolgozó, aki munkahelyet vált, vagy külföldön vállal munkát, nyugdíjjogosultságának elvesztését kockáztatja.

Egyes kiegészítő nyugdíjrendszerekben a munkavállalóknak több mint két évig kell járulékot fizetniük ahhoz, hogy jogosulttá váljanak a nyugellátásra. Számos európai dolgozó számára azonban hátrányt jelenthetnek a hosszú távú járulékfizetést előíró rendszerek, mivel Európában átlagban a munkavállalók 40%-a öt évnél kevesebb időt tölt el egyazon munkahelyen. Erre hívja fel a figyelmet az a két tanulmány DeutschEnglishfrançais, melyet az Európai Bizottság a mai napon, január 22-én tett közzé.

A nyugellátás elveszítésének lehetősége komoly akadályozó tényezőt jelent a munkavállalók szabad mozgása DeutschEnglishfrançais terén. A Bizottság ezért arra törekszik, hogy a külföldön munkát vállalók megőrizhessék megszerzett nyugdíjjogosultságaikat DeutschEnglishfrançais. Az ennek érdekében tett jogalkotási javaslatot a szlovén elnökség szeretné még 2008 első felében, mandátumának lejárta előtt elfogadtatni.

A lakosság elöregedése és a nyugdíjrendszerek életképességének fenntartása komoly kihívást jelent, amellyel Európának a következő évtizedekben feltétlenül szembe kell néznie. Az Európai Unió ennek érdekében arra ösztönzi a tagállamokat, hogy nyugdíjrendszereiket az alábbi három fő célkitűzés mentén újítsák meg:

  • megfelelő nyugellátás biztosítása mindenki számára, és ezen belül az időskorúak elszegényedésének megakadályozása;
  • a nyugdíjrendszerek pénzügyi életképességének biztosítása DeutschEnglishfrançais;
  • alkalmazkodás a demográfiai változásokhoz.

További tájékoztatást a nyugellátáshoz kapcsolódó közösségi fellépés DeutschEnglishfrançais ről szóló weboldalon talál.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek