Navigointipolku

Riittävä eläke kaikille - 22/01/2008

Kaksi iäkästä naista istuu penkillä

Työntekijät voivat menettää eläke-etuuksiaan, kun he vaihtavat työpaikkaa tai muuttavat maasta toiseen.

Lisäeläkejärjestelmissä voidaan edellyttää, että työntekijä maksaa eläkemaksuja yli kaksi vuotta, ennen kuin hänellä on oikeus eläke-etuuksiin. Vaatimus pitkistä maksukausista heikentää useiden eurooppalaisten asemaa, sillä keskimäärin jopa 40 % heistä pysyy samassa työpaikassa vähemmän kuin viisi vuotta. Tämä käy ilmi EU:n komission tiistaina 22.1. julkaisemasta kahdesta riippumattomasta tutkimuksesta DeutschEnglishfrançais.

Eläke-etuuksien menettäminen on todellinen este työntekijöiden vapaalle liikkuvuudelle DeutschEnglishfrançais. Komissio haluaakin parantaa maasta tai työstä toiseen siirtyvien työntekijöiden mahdollisuuksia siirtää eläkeoikeuksiaan DeutschEnglishfrançais  ja on tehnyt aiheesta lainsäädäntöehdotuksen, jonka hyväksymisen Slovenia aikoo EU-puheenjohtajakaudellaan varmistaa.

Väestön ikääntyminen ja eläkejärjestelmien kestävyys ovat haasteita, joihin Euroopassa joudutaan tulevina vuosikymmeninä vastaamaan. EU kannustaa jäsenvaltioitaan uudistamaan eläkejärjestelmiään ja pyrkimään kolmeen päätavoitteeseen:

  • takaamaan riittävät eläkkeet kaikille ja torjumaan iäkkäiden kansalaisten köyhyyttä;
  • varmistamaan eläkejärjestelmien taloudellinen elinkelpoisuus DeutschEnglishfrançais;
  • valmistautumaan väestörakenteen muutoksiin.

Lisätietoa EU:n toimista eläkkeiden turvaamiseksi DeutschEnglishfrançais.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä