Navigointipolku

Kasvun tukeminen: vuoden 2014 maakohtaiset suositukset - 02/06/2014

EU-maiden liput © EU

Euroopan komissio on tänään hyväksynyt yksittäisille jäsenvaltioille osoitettuja talouspoliittisia suosituksia, joiden tarkoituksena on vahvistaa vuosi sitten alkanutta elpymistä. 

Tänä vuonna suositusten painopiste on siirtynyt kriisin aiheuttamien kiireellisten ongelmien ratkaisemisesta kestävän kasvun ja työllisyyden edellytysten vahvistamiseen kriisin jälkeisessä taloudessa. Tänään hyväksyttyihin suosituksiin huipentuu neljäs talouden eurooppalainen ohjausjakso. Komissio on antanut sen puitteissa suositusten ohella myös useita jäsenvaltioiden julkista taloutta koskevia päätöksiä vakaus- ja kasvusopimuksen perusteella. Yhdessä niistä muodostuu kunnianhimoinen EU:n talouden uudistussuunnitelma.

"Maakohtaisten suositusten tarkoituksena on antaa jäsenvaltioille ohjenuora, jonka avulla ne pääsevät ulos kriisistä, takaisin kasvuun", komission puheenjohtaja José Manuel Barroso totesi. "Eri puolilla Eurooppaa toteutetut toimet ja uhraukset ovat nyt alkaneet kantaa hedelmää. Kasvu on elpymässä, ja vaikka se onkin vielä liian haurasta, työllisyys alkaa parantua tästä vuodesta eteenpäin. EU:n keskeinen haaste on nyt poliittinen: Pystymmekö pitämään yllä uudistusmyönteisyyttä, kun kriisin tuomat paineet väistyvät? Jos poliitikot osoittavat johtajuutta ja keräävät uudistusten toteuttamiseen tarvittavan poliittisen tahdon – epäsuosiosta huolimatta – , elpyminen vahvistuu ja voimme parantaa kaikkien elinoloja", Barroso jatkoi.

Komission analyysin perusteella EU:n talous on nyt aiempaa vankemmalla pohjalla viime vuosina kaikilla tasoilla toteutettujen jatkuvien politiikkatoimien ansiosta. Kasvu on kuitenkin vuosina 2014 ja 2015 edelleen epätasaista ja haurasta, joten uudistusmyönteisyyttä on pidettävä yllä. Pidemmällä aikavälillä EU:n kasvupotentiaali on edelleen suhteellisen alhaisella tasolla: suuret työttömyysluvut ja vaikea sosiaalinen tilanne paranevat hitaasti ja suuren investointivajeen korjaaminen vie niin ikään aikaa.

Lehdistötiedote - Kasvun tukeminen: vuoden 2014 maakohtaiset suositukset

Vuoden 2014 maakohtaiset suositukset English (en)

Vuotuinen kasvuselvitys 2014 pdf - 306 KB [306 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) hrvatski (hr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) svenska (sv)

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä