Cale de navigare

Semestrul european 2014: consolidarea redresării economice - 13/11/2013

Persoană care ține în mână un binoclu având drept lentile monede de 1 euro © UE

Pachetul de recomandări economice și bugetare stabilește prioritățile pentru 2014, inclusiv combaterea șomajului și reluarea activității normale de creditare a economiei.

Cea mai mare provocare cu care se confruntă în prezent economia europeană este identificarea modalităților menite să favorizeze redresarea. Acesta este principalul mesaj care reiese din analiza anuală a creșterii English (en) , adoptată astăzi de Comisia Europeană. Adoptarea sa marchează începerea celui de-al patrulea semestru european de coordonare a politicilor economice, în contextul în care se observă o reluare a creșterii economice și statele membre fac progrese privind corectarea dezechilibrelor generate înainte de criză.

Din acest motiv, Comisia își menține strategia echilibrată pentru creștere economică și locuri de muncă și pune accentul pe cinci priorități majore pentru anul următor:

  • continuarea consolidării fiscale diferențiate, favorabilă creșterii
  • reluarea activității normale de creditare a economiei
  • promovarea creșterii și competitivității, în prezent și în viitor
  • abordarea aspectelor legate de șomaj și a consecințelor sociale ale crizei
  • modernizarea administrației publice.

Președintele Barroso a declarat: „Economia UE este la un moment de răscruce. Eforturile susținute ale UE încep să dea rezultate și economia începe să crească ușor. Analiza anuală a creșterii pe 2014 identifică domeniile în care trebuie să fim mai ambițioși pentru a întreprinde reformele necesare care să asigure o redresare durabilă și favorabilă creării de locuri de muncă.”

Analiza anuală a creșterii ilustrează modul în care statele membre se adaptează la procesul de coordonare a politicilor economice, consolidat recent, în cadrul semestrului european și în ce măsură acestea colaborează mai bine împreună în baza unor reguli comune.

Comunicat de presă - Semestrul european 2014: consolidarea redresării economice

Semestrul european (infografic) pdf - 7 MB [7 MB] Deutsch (de) English (en) français (fr)

Previziunile economice pentru UE: redresare treptată, riscuri externe

Pachetul privind supravegherea bugetară – Comunicat de presă DeutschEnglishfrançais

Fisă informativă privind evaluarea de către Comisie a proiectelor de planuri bugetare pentru zona euro DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile