Kruimelpad

Europees semester 2014: doorgaan op de weg van herstel - 13/11/2013

Persoon met verrekijker met euromunten © EU

De Europese Commissie noemt een aantal prioriteiten in haar economische en financiële aanbevelingen voor 2014. Zo moet de werkloosheid omlaag en moeten banken weer meer gaan lenen aan het bedrijfsleven.

De grootste uitdaging voor de Europese economie is ervoor te zorgen dat het inmiddels ingetreden herstel doorzet. Dit is de hoofdboodschap van de vandaag door de Commissie aangenomen jaarlijkse groeianalyse. Daarmee wordt het startschot gegeven voor het vierde Europees semester van economische beleidscoördinatie, op een moment waarop de groei weer begint terug te keren en de EU-landen langzaam de onevenwichtigheden corrigeren, die aan de basis van crisis hebben gelegen.

De Commissie houdt daarom vast aan haar uitgekiende strategie voor groei en banen met haar vijf topprioriteiten voor het komende jaar:

  • gedifferentieerde, groeivriendelijke begrotingsconsolidatie
  • herstel van de kredietverschaffing aan de economie
  • bevordering van groei en concurrentievermogen nu en in de toekomst
  • aanpak van de werkloosheid en de sociale gevolgen van de crisis
  • modernisering van het overheidsapparaat

Commissievoorzitter Barroso zei in dit verband het volgende: "Dit is een keerpunt voor de EU-economie. Het harde werk van de EU begint te lonen en de groei keert langzaam terug. In de jaarlijkse groeianalyse voor 2014 geven we aan waar zich kordatere hervormingen opdringen voor een duurzaam en banenrijk herstel.

Uit de jaarlijkse groeianalyse blijkt dat de EU-landen zich aanpassen aan het onlangs versterkte proces van economische beleidscoördinatie van de EU in het kader van het Europees semester en beter samenwerken op basis van gemeenschappelijke afspraken.

Persbericht Europees semester 2014: versterken van het herstel

Europees semester 2014 pdf - 7 MB [7 MB] Deutsch (de) English (en) français (fr)

Economische vooruitzichten van de EU: Geleidelijk herstel, externe risico's

Persbericht over het begrotingstoezichtpakket DeutschEnglishfrançais

Samenvatting van de beoordeling door de Commissie van de concept-begrotingsplannen voor de eurozone DeutschEnglishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links