Navigointipolku

Talouspolitiikan EU-ohjausjakso 2014: tukea elpymiselle - 13/11/2013

Kädet pitelevät kiikaria, joiden linssien päällä on 1 euron kolikon kuva © EU

Talouspolitiikkaa ja julkista taloutta koskevassa paketissa asetetaan EU-maiden tavoitteet vuodelle 2014. Niihin kuuluu muun muassa työttömyyden torjunta ja talouden pankkiluototuksen palauttaminen.

Euroopan talouden suurimpana haasteena tällä hetkellä on ylläpitää käynnissä olevaa elpymistä. Tämä on komission keskiviikkona antaman nk. vuotuisen kasvuselvityksen pääsanoma. Vuotuinen kasvuselvitys käynnistää neljännen talouspolitiikan eurooppalaisen ohjausjakson tilanteessa, jossa talouden kasvu on jälleen käynnistymässä ja EU-maat ovat edistyneet ennen kriisiä muodostuneiden epätasapainotilojen korjaamisessa.

Komissio jatkaa tasapainoista kasvu- ja työllisyysstrategiaansa, jossa keskitytään tulevan vuoden aikana edelleen seuraaviin viiteen keskeiseen tavoitteeseen:

  • eriytetyn, kasvua edistävän julkisen talouden vakauttamisen jatkaminen
  • talouden pankkiluototuksen palauttaminen
  • nykyisen ja tulevan kasvun ja kilpailukyvyn edistäminen
  • työttömyyteen ja kriisin sosiaalisiin seurauksiin puuttuminen
  • julkishallinnon nykyaikaistaminen.

Puheenjohtaja Barroson mukaan EU:n talous on käännekohdassa: ”EU:n kovat ponnistelut ovat alkaneet tuottaa hedelmää, ja kasvu on hitaasti käynnistymässä. Vuoden 2014 kasvuselvityksessä tuodaan esiin ne osa-alueet, joilla toimia on tehostettava, jotta kestävän ja työllisyyttä edistävän elpymisen turvaamiseksi tarvittavat uudistukset voidaan toteuttaa.”

Kasvuselvityksessä kuvataan, miten jäsenmaat ovat sopeutuneet talouden EU-ohjausjaksoon kuuluvaan talouspolitiikan koordinointiprosessiin, jota on hiljattain vahvistettu. Lisäksi siinä tarkastellaan EU-maiden yhteistyön tehostumista yhteisten sääntöjen pohjalta.

Lehdistötiedote – Talouspolitiikan EU-ohjausjakso 2014: tuetaan elpymistä

Talouspolitiikan EU-ohjausjakso (graafinen esitys) pdf - 7 MB [7 MB] Deutsch (de) English (en) français (fr)

EU:n talousennuste: Asteittaista elpymistä ulkoisista riskeistä huolimatta

Lehdistötiedote: Budjettikuripaketti DeutschEnglishfrançais

Komission euroalueen jäsenmaiden alustavista talousarviosuunnitelmista antamat lausunnot DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä