Διαδρομή πλοήγησης

Άτομο κρατά κιάλια με κέρματα του ενός ευρώ © EU

Δέσμη οικονομικών και δημοσιονομικών συστάσεων καθορίζει τις προτεραιότητες για το 2014, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η αντιμετώπιση της ανεργίας και η αποκατάσταση του τραπεζικού δανεισμού στην οικονομία.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία της Ευρώπης είναι πώς θα διατηρήσει την ανάκαμψη που έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό είναι το κύριο μήνυμα της φετινής ετήσιας επισκόπησης της ανάπτυξης English (en) (ΕΕΑ), που ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή. Με την έγκρισή της αρχίζει το τέταρτο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών σε ένα περιβάλλον όπου αρχίζει να επιστρέφει η ανάπτυξη και τα κράτη μέλη σημειώνουν πρόοδο όσον αφορά την διόρθωση των ανισορροπιών που αναπτύχθηκαν πριν από την κρίση.

Για τον λόγο αυτόν, η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει την ισορροπημένη στρατηγική της για την ανάπτυξη και την απασχόληση και να εστιάζει σε πέντε κύριες προτεραιότητες για το επόμενο έτος:

  • Επιδίωξη διαφοροποιημένης φιλικής προς την ανάπτυξη δημοσιονομικής εξυγίανσης
  • Αποκατάσταση του τραπεζικού δανεισμού στην οικονομία
  • Προώθηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας στο παρόν και το μέλλον
  • Αντιμετώπιση της ανεργίας και των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης
  • Εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης

Ο πρόεδρος Μπαρόζο δήλωσε: «Η οικονομία της ΕΕ βρίσκεται σε σημείο καμπής. Οι σκληρές προσπάθειες της Ένωσης αρχίζουν να αποδίδουν και η ανάπτυξη επιστρέφει. Η ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης για το 2014 επισημαίνει τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουμε πιο τολμηροί, ώστε να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να οικοδομήσουμε μια σταθερή ανάκαμψη, πηγή απασχόλησης.

Η ΕΕΑ δείχνει πώς τα κράτη μέλη προσαρμόζονται στην πρόσφατα ενισχυθείσα διαδικασία συντονισμού των οικονομικών πολιτικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, και πώς συνεργάζονται καλύτερα σύμφωνα με κοινούς κανόνες.

Δελτίο Τύπου - Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2014: ενισχύοντας την ανάκαμψη

Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2014 (γράφημα) pdf - 7 MB [7 MB] Deutsch (de) English (en) français (fr)

Οικονομικές προβλέψεις της ΕΕ: σταδιακή ανάκαμψη, εξωτερικοί κίνδυνοι

Δελτίο Τύπου σχετικά με τη δέσμη μέτρων για τη δημοσιονομική εποπτεία DeutschEnglishfrançais

Ενημερωτικό δελτίο για την αξιολόγηση από την Επιτροπή των σχεδίων δημοσιονομικών προγραμμάτων της Ευρωζώνης DeutschEnglishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι