Cale de navigare

UE caută un acord pentru a pune economia în mişcare - 26/06/2013

Liderii UE la reuniunea din luna mai © UE

Pe agenda reuniunii liderilor UE din 27 şi 28 iunie, şomajul în rândul tinerilor şi finanţarea întreprinderilor mici.

Înaintea reuniunii, Comisia a făcut recomandări în fiecare dintre aceste domenii, iar preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso, i-a invitat, în scris, pe şefii de stat şi de guvern să încerce să ajungă la un consens.

Şomajul

În prezent, în UE, aproximativ 6 milioane de europeni cu vârsta sub 25 de ani nu au un loc de muncă. În unele ţări, mai mult de jumătate din tinerii care doresc să muncească sunt şomeri.

Apelul la acţiune pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor DeutschEnglishfrançais lansat de Comisia Europeană conţine idei noi cu privire la modul în care tinerii pot fi integraţi pe piaţa muncii. De asemenea, Comisia îndeamnă guvernele statelor membre să accelereze punerea în aplicare a iniţiativelor asupra cărora s-a convenit deja, cum ar fi „Garanţia pentru tineret DeutschEnglishfrançais ”.

Aceasta este menită să le asigure tuturor tinerilor accesul la un loc de muncă convenabil, la un stagiu de ucenicie, de formare sau la un curs în cadrul programului de educaţie de-a lungul vieţii în termen de patru luni de la absolvire sau de la pierderea locului de muncă.

Comisia ar dori ca suma de 6 miliarde de euro, destinată rezolvării problemei şomajului în rândul tinerilor, să fie disponibilă în 2014 şi 2015 şi nu alocată pe o perioadă de finanţare de şapte ani, aşa cum se prevăzuse iniţial.

Intensificarea activităţii de creditare

Având în vedere că nu există multe resurse financiare disponibile, numărul băncilor dispuse să acorde împrumuri, în special întreprinderilor mici, este în scădere. Însă Banca Europeană de Investiţii va majora valoarea totală a creditelor la 60 de miliarde de euro anual, până în 2015, iar raportul privind intensificarea activităţii de creditare a economiei DeutschEnglishfrançaisportuguês arată cum vor fi direcţionate împrumuturile către întreprinderile mici şi ţările vulnerabile, pentru a genera investiţii şi locuri de muncă.

Raportul stabileşte, de asemenea, trei modalităţi prin care întreprinderile mici pot accesa finanţare, acestea implicând garanţiile, securitizarea (un proces prin care se distribuie riscul prin gruparea activelor) şi gestionarea în comun a riscurilor.

Întreprinderile mici

Se spune adesea despre întreprinderile mici că sunt coloana vertebrală a economiei. Însă, pentru a da randament, acestea au nevoie de finanţare şi de cât mai puţine formalităţi administrative.

În 2012, Comisia a invitat întreprinderile mici să identifice normele UE care le pun cele mai mari probleme. Multe dintre cele care figurau în „top 10” DeutschEnglishfrançais au fost deja îmbunătăţite. În prezent, întreprinderile mici au mai uşor acces la procedurile de achiziţii publice, iar cerinţele în materie de siguranţă a produselor au fost simplificate.

Un plan de investiţii pentru Europa

În 2012, ţările UE au convenit în pactul pentru creştere economică şi locuri de muncă asupra unor măsuri de stimulare a economiei. Comisia consideră că ţările membre mai au încă multe resurse de exploatat pentru a-şi ameliora situaţia şi enumeră domeniile în care este necesară o cooperare mai strânsă în raportul intitulat „Pactul pentru creştere economică şi locuri de muncă: un an după DeutschEnglishfrançais ”.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile