Sti

Fremad mod en tættere økonomisk union - 21/03/2013

Puslespil af EU-flag med lys, der skinner, hvor en brik er blevet løftet. © iStock/Eduard Härkönen

De første forslag skal lægge en ramme for tættere integration af EU's økonomiske og monetære politik.

Siden eurokrisen begyndte, har EU taget initiativer til at komme med et modspil til de største økonomiske problemer og støtte indsatsen for at skabe vækst og job.

I oktober 2012 besluttede EU's stats- og regeringschefer, at der skulle endnu tættere økonomiske bånd mellem EU-landene for at bygge videre på reformerne. De bad om forslag til at skabe en bankunion, en finanspolitisk union, en økonomisk union og en politisk union.

Kommissionen har derfor udarbejdet en plan DeutschEnglishfrançaisportuguês for, hvordan dette kan blive til virkelighed. De første forslag English , Kommissionen nu har stillet, hænger nøje sammen med denne plan.

Et af forslagene handler om, hvordan drøftelserne på EU-plan English om tættere økonomisk og monetær union tilrettelægges. Forhandlingerne skal vurdere, hvilken betydning reformerne kan ventes at få på landenes økonomier, og give dem mulighed for at indrette sig på forhånd.

Det andet forslag går ud på, at EU-landene skal gennemføre bestemte reformer English gennem et fælles aftalesystem. Det giver også mulighed for EU-støtte til regeringerne, så de kan gennemføre reformerne. Pengene kan f.eks. bruges til jobtræning.

Koordinering, der virker

De to forslag lægger fundamentet for en "dybere union". Som skitseret i planen vil de hjælpe til med at sikre, at løsningerne på økonomiske problemer, der rammer hele EU, bliver koordineret, så de virker bedre.

I løbet af de næste fem år vil EU-landene koordinere deres skatte- og beskæftigelsespolitik. Lande i euroområdet, der kommer under pres, får adgang til et fælles budget, der bakkes op af en "gældsindfrielsesfond". Den skal hjælpe dem med at mindske den store statsgæld til et holdbart niveau.

Efter fem år kan EU så tage de næste skridt i retning af fuld bankunion, budgetunion og økonomisk union, efterfulgt af politisk union. De sidste skridt vil kræve ændringer af EU-traktaterne og øget demokratisk ansvarlighed.

Som led i planen skal EU-landene også gennemføre de reformer, der allerede er aftalt (eller på tegnebrættet) om bedre økonomisk og budgetmæssig styring. De skal også godkende et EU-budget for 2014-2020 DeutschEnglishfrançais – når det er sket, skal et særskilt budget hjælpe EU-landene med at færdiggøre de økonomiske reformer.

Mere om tættere økonomisk styring i EU English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links