Sti

Udkast til tættere union - 29/11/2012

Puslespil af EU-flag med lys, der skinner, hvor en brik er blevet løftet. © iStock/Eduard Härkönen

Ny plan for fuld økonomisk, monetær, budgetmæssig og politisk integration.

Siden eurokrisen brød ud, har EU taget skridt til at skabe tættere økonomiske og monetære bånd mellem medlemslandene. Tættere koordination gør det lettere for regeringerne at afpasse deres politik efter EU's største økonomiske udfordringer og at støtte bestræbelserne for at skabe vækst og beskæftigelse.

Bestræbelserne omfatter blandt andet en pakke med 6 lovforslag English (en) , der skal forbedre tilsynet og kontrollen med medlemslandenes budgetter og offentlige gæld. Der er også forholdsregler for at holde et vågent øje med eurolande med for store budgetunderskud.

I oktober 2012 nåede EU's ledere til enighed om at bygge videre på dette arbejde og efterlyste forslag om en bankunion og en finanspolitisk og politisk union.

Kommissionen har udarbejdet en detaljeret plan pdf - 396 KB [396 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) português (pt) for, hvordan vi gradvis kan nå disse mål. I løbet af de næste 18 måneder skal EU:

  • gennemføre reformer, der allerede er vedtaget (eller ved at blive det) om bedre økonomisk og budgetmæssig styring
  • indføre fælles regler for indgreb, når banker kommer i økonomiske vanskeligheder – det vil supplere forslag om tilsyn med bankerne i EU
  • godkende et EU-budget for 2014-2020 DeutschEnglishfrançais – når det er sket, skal et særskilt budget hjælpe EU-landene med at færdiggøre de økonomiske reformer.

I løbet af de næste fem år vil EU gå videre med koordineringen af skatte- og beskæftigelsespolitikken. Et fælles budget for eurolandene skal hjælpe dem, hvis økonomi er under pres.

Dette budget skal bakkes op af en gældsindfrielsesfond, som skal hjælpe landene med at få den store offentlige gæld ned på et bæredygtigt niveau. For at kunne bruge fonden skal landene følge stramme regler. Euroområdet kan også i fællesskab udstede euroobligationer – for at rejse midler på kapitalmarkederne.

Efter 5 år kan EU så tage de næste skridt i retning af fuld bankunion, budgetunion og økonomisk union, efterfulgt af politisk union. De sidste skridt vil kræve ændringer af EU-traktaterne og øget demokratisk ansvarlighed.

Planen er Kommissionens bidrag til forslagene om en tættere union, som EU's ledere skal drøfte den 13.-14. december.

Sammen med udkastet har Kommissionen udsendt sin vækstundersøgelse for 2013 pdf - 109 KB [109 KB] български (bg) čeština (cs) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) . Dermed indledes "det europæiske halvår", en årlig cyklus på 6 måneder, hvor regeringerne drøfter og koordinerer deres økonomiske politik og budgetter med hinanden.

EU's udkast til tættere union Deutsch (de) English (en) français (fr) português (pt)

EU vækstundersøgelse for 2013 og tilhørende forslag English (en)

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links