Cale de navigare

Măsuri în favoarea stabilităţii, creşterii economice şi ocupării forţei de muncă - 31/05/2012

Calculator şi stilou pe bancnote euro © iStockphoto.com/SrdjanSrdjanov

Recomandările pentru fiecare din cele 27 de ţări membre şi pentru zona euro oferă orientări privind elaborarea bugetelor naţionale şi a politicilor economice pentru perioada 2012-2013.

Recomandările de ţară English ale Comisiei vin în replică la măsurile naţionale privind reformele economice şi bugetare pentru următoarele 12 luni, prezentate la începutul acestui an de către guvernele statelor membre.

Ele ţin cont de situaţia economică a fiecărei ţări şi oferă orientări privind stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă.

Evaluarea globală DeutschEnglishfrançais a progreselor înregistrate până în prezent relevă că statele membre îşi adaptează bugetele conform priorităţilor stabilite de cele 27 de guverne. Câteva ţări au optat pentru reforme economice majore, care includ schimbări în structura pieţii muncii. De asemenea, multe dintre ele îşi reformează sectoarele financiare.

Cu toate acestea, rămân încă multe de făcut. Măsurile trebuie luate rapid pentru a face faţă economiilor slăbite şi crizei datoriilor care afectează ţările din zona euro. Guvernele trebuie să pună în aplicare măsuri suplimentare de stimulare a creşterii şi de reducere a şomajului. Tinerii trebuie ajutaţi să să îşi găsească locuri de muncă sau să urmeze cursuri de calificare.

Creşterea pe termen lung

Guvernele nu au depus suficiente eforturi pentru a-i permite UE să îşi atingă obiectivele în materie de ocupare a forţei de muncă, cercetare şi dezvoltare, educaţie şi combatere a sărăciei.

Trebuie făcut mai mult pentru crearea de noi oportunităţi de afaceri şi de locuri de muncă, de exemplu, în sectorul serviciilor, energetic sau digital.

Nivelul de competenţe al forţei de muncă din UE trebuie să evolueze şi să se adapteze la nevoile pieţii şi trebuie stimulată inovarea. Redresarea economică şi atenuarea efectelor îmbătrânirii populaţiei necesită, de asemenea, depunerea unor eforturi suplimentare.

Comisia a formulat aceste recomandări în cadrul primului semestru european, perioadă acoperind primele şase luni ale anului, pe durata căreia guvernele statelor membre se consultă cu privire la elaborarea bugetelor naţionale şi a politicilor economice.

În cadrul acestui proces, Comisia a prezentat recomandări pentru zona euro DeutschEnglishfrançais .

Finalizarea semestrului

Consiliul European se va reuni în perioada 28-29 iunie pentru a lua în discuţie recomandările Comisiei. După aprobarea acestora în luna iulie, fiecare ţară va trebui să le includă în bugetul şi în politica sa economică pentru perioada 2012-2013.

Comisia şi ţările UE vor monitoriza, în cadrul evaluărilor reciproce, modul în care fiecare ţară pune în aplicare măsurile recomandate.

Mai multe despre semestrul european English

Sondaj 2012 pe tema creşterii economice DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile