Cale de navigare

Piaţa unică la 20 de ani - concursul „Generaţia 1992” - 23/04/2012

Până la data de 9 septembrie, concurenţii născuţi în 1992 pot trimite videoclipuri, fotografii, benzi desenate, eseuri sau aplicaţii smartphone despre ce a însemnat piaţa unică pentru generaţia lor.

Piaţa unică ne oferă posibilitatea să călătorim, să studiem, să lucrăm, să locuim şi să facem cumpărături în altă ţară, fără ca aceste lucruri să ne dea mari bătăi de cap.

Eliminarea a sute de obstacole tehnice, juridice şi birocratice a generat creştere economică şi a contribuit la crearea a aproximativ 2,8 milioane de locuri de muncă în ultimii 20 de ani.

Comisia doreşte să afle ce gândesc cei care au crescut în aceste condiţii de piaţă unică. Pentru aceasta, organizează un concurs la care pot participa toate persoanele născute în 1992.

Aveţi posibilitatea de a ne împărtăşi părerile dumneavoastră şi experienţele legate de modul în care piaţa unică v-a influenţat viaţa. Creaţi un videoclip sau o aplicaţie smartphone sau trimiteţi-ne fotografii, benzi desenate sau un eseu pe una din următoarele teme:

  • educaţie şi cetăţenie
  • locuri de muncă şi întreprinderi
  • cultură şi timp liber
  • consumatori şi mediu.

La concurs poate participa oricine. Nu trebuie neapărat să fiţi expert în fotografie, realizator de filme sau actor. Pe site-ul „Generaţia 1992” veţi găsi o mulţime de sfaturi practice.

Dorim să ne arătaţi ce reprezintă piaţa unică pentru dumneavoastră şi ce aşteptaţi de la ea în viitor.

Înscrierea

Vă puteţi înscrie în concurs cu maxim 2 lucrări, realizate doar de dumneavoastră sau în cadrul unui grup, cu condiţia ca formatele să difere.

Data limită pentru înscrieri este 9 septembrie. Grăbiţi-vă totuşi, deoarece toate lucrările pe care le primim până atunci vor participa la trageri la sorţi organizate lunar, în urma cărora puteţi obţine diverse premii.

Juriul va selecţiona 20 de finalişti, care vor câştiga o excursie la Bruxelles. Aceasta va avea loc în luna octombrie şi le va oferi câştigătorilor prilejul de a participa la ceremonia de acordare a premiilor, care vor consta în abonamente pe căile ferate europene, aparate foto digitale, iPoduri şi cupoane de cumpărături.

Ceremonia va fi oficiată în cadrul unei conferinţe având ca temă noile modalităţi de dezvoltare a zonei fără frontiere din Europa, programată să se desfăşoare la Bruxelles, în perioada 15-20 octombrie.

Comisia intenţionează, de asemenea, să înainteze propuneri de eliminare a ultimelor obstacole care continuă să împiedice libera circulaţie a persoanelor, serviciilor şi mărfurilor în Europa. Acestea vor veni în completarea celor 12 măsuri prioritare DeutschEnglishfrançais pe care Comisia le-a propus anul trecut, în luna aprilie.

Vizitaţi site-ul „Generaţia 1992” sau urmăriţi concursul pe Facebook English sau Twitter

Alte articole

A 20-a aniversare a pieţei unice europene DeutschEnglishfrançais

Integrarea economică europeană DeutschEnglishfrançais

Actul privind piaţa unică

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile