Kruimelpad

De EU organiseert een wedstrijd ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de gemeenschappelijke markt: Generation 1992! - 23/04/2012

Ben je geboren in 1992? Doe dan ook mee en stuur ons een video, foto, cartoon, opstel of app over de Europese interne markt. Laat zien wat die markt voor jouw generatie betekent. De deadline is 9 september.

Dankzij de Europese interne markt kunnen we zonder problemen reizen, studeren, werken, wonen en winkelen in andere EU-landen.

Honderden technische, juridische en bureaucratische hindernissen zijn uit de weg geruimd. Dat heeft de afgelopen 20 jaar gezorgd voor veel economische groei en bijna 2,8 miljoen extra banen.

De Commissie is benieuwd wat die markt betekent voor degenen die ermee zijn opgegroeid en daarom houden we een wedstrijd voor iedereen die in 1992 is geboren.

Je kunt meedoen door je mening en ervaringen uit het dagelijks leven met ons te delen. Een video maken of een app, foto's of een tekening, of een opstel, alles kan. Je kunt kiezen uit vier onderwerpen:

  • onderwijs en burgerschap
  • werk en ondernemingen
  • cultuur en ontspanning
  • consumentenzaken en milieu

Iedereen kan meedoen, je hoeft geen professionele fotograaf, cineast of kunstenaar te zijn. En op de website Generation 1992 vind je volop praktische tips

We willen vooral horen hoe jij de interne markt ziet, wat die voor jou betekent en wat je ervan verwacht in de toekomst.

Hoe kun je meedoen?

Je mag met maximaal twee inzendingen meedoen, individueel of als lid van een groep. Die inzendingen moeten dan wel verschillende formaten hebben.

De deadline is 9 september. Maar wacht niet tot het laatste moment: al voor de deadline worden er iedere maand prijzen uitgedeeld.

De jury kiest 20 finalisten die allemaal een reisje naar Brussel aangeboden krijgen om een van de prijzen op te halen: Europese treintickets, digitale camera's, iPods of cadeaubonnen.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een conferentie in Brussel (van 15 tot 20 oktober) over nieuwe manieren om de Europese markt zonder grenzen verder te ontwikkelen.

De Commissie wil met voorstellen komen om de nog bestaande hindernissen voor het vrije verkeer van mensen, goederen en diensten in Europa weg te werken. Die zouden een aanvulling zijn op de 12 prioritaire maatregelen DeutschEnglishfrançais die de Commissie in april 2011 heeft voorgesteld.

Ga naar de Generation 1992-website, of volg de wedstrijd op Facebook English of Twitter.

Meer weten?

20e verjaardag van de interne markt van de EU DeutschEnglishfrançais

Economische eenwording van de EU DeutschEnglishfrançais

Akte voor de interne markt

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links