Navigációs útvonal

„Az 1992-es generáció” – pályázat az egységes piac létrejöttének 20. évfordulója alkalmából - 23/04/2012

Ha 1992-ben születtél, Te is indulhatsz a pályázaton. Jelentkezni szeptember 9-ig lehet, mégpedig olyan alkotással, amely arról szól, mit is jelent az európai egységes piac a Te generációdnak.

Az egységes piacnak köszönhetően Európában ma már minden különösebb nehézség nélkül utazhatunk külföldre, függetlenül attól, hogy üdülés, tanulás, munkavállalás, letelepedés vagy vásárlás a célunk.

Az egységes piac megteremtése több száz technikai, jogi, illetve adminisztratív akadály megszüntetését tette szükségessé, ami gazdasági növekedést eredményezett, és közel 2,8 millió új munkahely létrejöttét segítette elő a kezdetektől eltelt húsz év során.

A Bizottság tudni szeretné, hogyan látják az egységes piac szerepét, jelentőségét azok, akik az egységes piac létrejötte óta nőttek fel, ezért versenypályázatot indít az 1992-ben született fiatalok számára.

A pályázatra olyan alkotásokkal lehet jelentkezni, amelyek a pályázó szemszögéből, illetve tapasztalatai alapján mutatják be, hogyan befolyásolja az egységes piac az egyes emberek életét. A pályamű lehet videó, okostelefonos alkalmazás, fénykép, animációs film vagy esszé, a választható témák pedig a következők:

  • oktatás és állampolgárság;
  • munkavállalás és vállalkozás;
  • kultúra és szabadidő;
  • a fogyasztók és a környezet.

A pályázaton bárki részt vehet, nem kell hozzá tapasztalt fotó-, film- vagy képzőművésznek lenni. „Az 1992-es generáció” webhely számtalan gyakorlati tanáccsal látja el a pályázni kívánókat.

Célunk az, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyek kifejezik, mit jelent a pályázóknak az egységes piac, és mit várnak tőle a jövőben.

Hogyan lehet pályázni?

Pályázni egyénileg vagy csoport tagjaként lehet, egy vagy két pályaművel. Utóbbi esetben a pályaműveknek különböző formátumúaknak kell lenniük.

A beküldési határidő szeptember 9. A beküldést azonban nem érdemes halogatni, ugyanis a határidő előtt havonta díjat sorsolunk ki az adott hónapban beérkezett pályaművek beküldőinek körében.

A zsűri 20 döntőst fog kiválasztani, akik mindannyian meghívást kapnak az októberi díjátadó ünnepségre Brüsszelbe, ahol átvehetik majd jutalmukat. A díjak között lesz Európa-szerte érvényes vasúti bérlet, digitális fényképezőgép, iPod, vásárlási utalvány és még sok minden más.

A díjátadó ünnepség részét képezi majd annak az október 15–20-i brüsszeli konferenciának, amelynek részvevői azt fogják megvitatni, hogyan lehet a határok nélküli európai belső piacot továbbfejleszteni.

A Bizottság ezen túlmenően további javaslatok kidolgozását tervezi, hogy teljes mértékben elhárítsa az emberek, a szolgáltatások és az áruk szabad mozgását hátráltató akadályokat Európában. Az uniós intézmény tavaly áprilisban már előterjesztett 12 kiemelt intézkedést DeutschEnglishfrançais ebből a célból.

További információkért látogasson el „Az 1992-es generáció” webhelyre, vagy kövesse figyelemmel a versenypályázatot a Facebookon English vagy a Twitteren.

Bővebben

Az uniós egységes piac létrejöttének 20. évfordulója DeutschEnglishfrançais

Az EU gazdasági integrációja DeutschEnglishfrançais

Egységes piaci intézkedéscsomag

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek