Sti

Generation 1992-konkurrencen markerer 20 år med EU's indre marked - 23/04/2012

Deltag sammen med de andre fra 1992 og indsend videoer, billeder, tegninger, historier eller apps til smartphone om, hvad EU's indre marked betyder for din generation. Fristen er den 9. september.

Takket være EU's indre marked kan vi rejse, studere, arbejde, bo og handle i et andet land uden alt for store problemer.

Der er blevet fjernet hundredvis af tekniske, juridiske og bureaukratiske hindringer. Det har givet økonomisk vækst og har været med til at skabe næsten 2,8 millioner job i de 20 år, der er gået.

Kommissionen vil gerne høre fra jer, der er vokset op under det indre marked, så derfor afholder vi en konkurrence. Alle, der er født i 1992, kan være med.

Du kan være med ved at dele dine meninger og erfaringer med, hvordan det påvirker dit liv. Lav en video eller en app eller send os billeder, tegninger eller en historie om ét af disse fire emner:

  • uddannelse og borgerskab
  • job og erhvervsliv
  • kultur og fritid
  • forbrugere og miljø

Alle kan være med – du behøver ikke være kunstner eller ekspert til at tage billeder eller lave film. Og du kan finde masser af praktiske råd på Generation 1992's hjemmeside.

Det, vi gerne vil have, er bidrag, der viser, hvordan du ser det indre marked – hvad det betyder for dig, og hvad du forventer af det i fremtiden.

Sådan deltager du

Du kan indsende op til 2 bidrag, enten alene eller som del af en gruppe, bare de er i forskellige formater.

Fristen er den 9. september. Men kom bare i gang, for alle bidrag der kommer ind før fristen, deltager i en månedlig lodtrækning.

Et panel udvælger 20 finalister, som bliver inviteret til præmieoverrækkelsen i Bruxelles i oktober. Blandt præmierne er togbilletter til hele Europa, digitale kameraer, iPods og gavechecks.

Ceremonien afholdes under en konference i Bruxelles (15.-20. oktober), hvor der bliver diskuteret nye metoder til udvikling af EU's grænseløse område.

Kommissionen overvejer også yderligere forslag til at fjerne de sidste hindringer for fri bevægelighed for mennesker, varer og tjenesteydelser i EU. De hænger sammen med de 12 prioriteter DeutschEnglishfrançais , som Kommissionen foreslog i april sidste år.

Besøg Generation 1992's hjemmeside eller følg konkurrencen på Facebook English eller Twitter

Mere

20 år med det indre marked DeutschEnglishfrançais

Økonomisk integration i EU DeutschEnglishfrançais

Akten for det indre marked

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links