Навигационна пътека

С конкурс за родените през 1992 г. се отбелязват 20 години единен пазар в ЕС - 23/04/2012

Ако сте родени през 1992 г., изпратете видеоклипове, снимки, комикси, есета или приложения за смартфони, показващи какво означава за вашето поколение единният европейски пазар. Крайният срок е 9 септември.

Благодарение на единния европейски пазар можем да пътуваме, учим, работим, живеем и пазаруваме в други страни без особени трудности.

Премахването на стотици технически, законови и бюрократични бариери стимулира и икономическия растеж и помогна за създаването на почти 2,8 млн. работни места през 20-те години след създаването на единния пазар.

Комисията иска да чуе мнението на хората, израснали в условията на този единен пазар, затова провеждаме конкурс, в който могат да участват всички, родени през 1992 г.

Можете да се включите, като споделите мнения и опит за това каква е ролята на единния пазар в живота ви. Създайте видеоклип или приложение за смартфон или ни изпратете снимки, комикси или есе по една от следните 4 теми:

  • образование и гражданство
  • работни места и предприятия
  • култура и свободно време
  • потребители и околна среда

Всеки може да участва - не е нужно да сте специалист фотограф, режисьор или художник. Множество практични съвети са достъпни на уебсайта набор 1992.

Интересуват ни творби, показващи вашето разбиране за единния пазар - какво означава той за вас и какво очаквате от него в бъдеще.

Как да се включите

Можете да изпратите до 2 творби - или ваши, или на група с ваше участие, ако те са в различен формат.

Крайният срок е 9 септември. Не се бавете, тъй като всички изпратени преди крайния срок творби ще участват в определянето на месечни награди.

Съдии ще изберат 20 финалисти, които ще спечелят пътуване до Брюксел през октомври, за да получат своите награди – карти за цялата ж.п. мрежа в Европа, цифрови камери, iPod-и и ваучери за пазаруване.

Церемонията по награждаването ще се проведе по време на конференция в Брюксел (15-20 октомври), на която ще се обсъждат нови начини за създаване на европейско пространство без граници.

Комисията планира по-нататъшни предложения за премахване на оставащите пречки пред свободното движение на хора, услуги и стоки в Европа. Те ще бъдат допълнение към 12 приоритетни мерки DeutschEnglishfrançais , предложени от Комисията през април миналата година.

Вижте уебсайта набор 1992 или проследете конкурса във Фейсбук English или Туитър

More

20 години от създаването на единния пазар в ЕС DeutschEnglishfrançais

Икономическа интеграция на ЕС DeutschEnglishfrançais

Акт за единния европейски пазар

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки