Sti

Smed svejser metaldele © iStock/kentarus

EU vil gerne have din mening om, hvordan vi kan hjælpe arbejdstagere, når virksomheder omstruktureres.

Virksomheder omlægger driften, så de fortsat er konkurrencedygtige og kan køre videre. Mange har været nødt til at gøre det under den økonomiske krise – og det har kostet millioner af job.

Takket være nye ordninger – f.eks. nedsat arbejdstid og mindre løn til gengæld for jobsikkerhed og andre fordele, der ofte støttes af lokale og regionale myndigheder – har nogle arbejdstagere kunnet beholde deres job, hvor der stadig er behov for deres arbejdskraft.

Kommissionen vil gerne høre, hvad borgerne mener om sådanne metoder. Den vil også gerne høre, hvordan EU kan hjælpe til med at støtte beskæftigelse, vækst og konkurrencedygtighed under en omlægning.

Et debatoplæg DeutschEnglishfrançais skitserer de spørgsmål, der nu overvejes. Der er blandt andet tale om:

  • at lære af erfaringerne – om den nuværende politik og aftaler mellem arbejdsgiver og arbejdstager virker, især ordninger med nedsat arbejdstid
  • støtte til konkurrenceevnen – metoder, der hjælper erhvervslivet med at tilpasse sig til økonomiske forandringer og få bedre adgang til finansiering under en omstrukturering
  • at hjælpe virksomheder og arbejdstagere med at tilpasse sig – langtidsplanlægningens rolle i håndtering af forandringer, støtte til uddannelse til fremtidig beskæftigelse og nødvendige kvalifikationer
  • fremme af regional og lokal støtte – den skal skræddersys til de enkelte landes traditioner med aftaler mellem arbejdsgivere og arbejdstagere
  • en stødpude – hvordan virksomheder, arbejdstagere og lande kan holde på arbejdspladserne og afbøde virkningen af omstruktureringer.

Onlinehøringen er åben indtil den 30. marts 2012. Bidragene vil hjælpe EU med at udvikle et bedre modspil til afmatninger i fremtiden og globaliseringens løbende konsekvenser.

Heri indgår der en pakke med nye forslag, der handler om beskæftigelsen, og en ny indsats for at skabe mere fleksibilitet i aftaler mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, der afbalanceres af bedre social sikkerhed. Det er det, der kaldes flexicurity.

Mere om EU og omstrukturering

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links