Sökväg

Hur kan det bli lättare att betala utan kontanter? – samråd - 13/01/2012

Den ena handen håller i ett kreditkort medan den andra skriver på ett tangentbord © istock\MorePixels

Vi behöver din åsikt om hur konsumenterna i EU ska få fler valmöjligheter att betala utan kontanter, särskilt på nätet.

När du köper något från ett annat EU-land ska du inte behöva betala mer för att använda din vanliga betalningsmetod än hemma.

Med bankkort och smarttelefoner betalar du snabbt och smidigt produkter och tjänster, särskilt på nätet. Men den bristande konkurrensen inom EU leder till ineffektiva elektroniska betalningssystem, höga kostnader och begränsade valmöjligheter för köpare och säljare.

Kommissionen tittar på hur man skulle kunna öka konkurrensen och stimulera innovationen på området.

Först och främst vill EU ha allmänhetens synpunkter på hur man ska uppnå dessa mål. Ett diskussionsunderlag DeutschEnglishfrançais lyfter fram några av problemen och ger förslag till lösningar:

  • Konkurrens – förbättra betalningsleverantörernas tillgång till marknaden och göra det lättare för nya företag att komma in på den.
  • Säkerhet och dataskydd – uppmuntra folk att använda alternativ till kontanter genom att öka säkerheten.
  • Tydlig information om avgifter – skydda konsumenterna från dolda avgifter och hålla priserna nere genom att göra det lättare för konsumenterna att jämföra villkoren.
  • System som fungerar i hela EU – införa gemensamma tekniska standarder. De nuvarande nationella skillnaderna innebär t.ex. att bankkort ofta inte kan användas utomlands.

Vårt webbsamråd English är öppet till den 11 april 2012. De kommentarer vi får kommer att vara till stor hjälp för oss. Vi kommer att berätta hur vi ska gå vidare senast i juni.

Alla förslag från samrådet kommer att komplettera de gemensamma europeiska standarder DeutschEnglishfrançais som redan finns för kredit- och direktöverföringar.

Främja e-handeln

Förslagen kommer också att vägas in i EU:s åtgärder för att öka handeln på nätet (e-handel), som de 16 senaste förslagen DeutschEnglishfrançais hur man ska främja e-handeln.

Skydda konsumenterna på nätet

Vi måste skärpa EU-lagstiftningen för handel på nätet för att skydda konsumenterna och bygga upp deras förtroende. EU har regelbundet undersökt English webbplatser som säljer varor och tjänster.

Nyligen gick vi igenom 500 webbplatser. Cirka sjuttio procent av dem bröt mot EU:s konsumentskyddsregler. Vi kommer att uppmana företagen att ändra sina webbplatser och informera dem om att de riskerar rättsliga påföljder om de inte följer reglerna.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar